В Деня на детето – 1 юни, СБАЛ по детски

...
В Деня на детето – 1 юни, СБАЛ по детски
Коментари Харесай

Детската болница в София с нова линейка за 1 юни

В Деня на детето – 1 юни, СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ”  получи нова, изцяло оборудвана педиатрична кола за спешна помощ .

„ Това е още една стъпка напред в актуалната грижа за децата на България, а и за модернизирането на болничното заведение, т.е. за обезпечаване на най-хубавите условия за работа на екипа ни ”, разяснява шефът доктор Благомир Здравков .
 БГНЕС
Автомобилът е от най-голям клас . Условията и оборудването в него разрешават осъществяване на високоспециализирани реанимационни действия при деца от всяка възраст. Педиатричната кола за спешна помощ е подобаваща както за оказване на незабавна помощ, по този начин и за високоспециализиран педиатричен превоз на дълги дистанции. Освен с най-голям клас реанимационна техника за деца, автомобилът разполага и с инкубаторна транспортна система за новородени и недоносени деца, която е адаптивна за прекачване в самолети и хеликоптери за авиационна незабавна помощ.
 БГНЕС
Средствата за колата за спешна помощ и оборудването й са подаяние от АЕЦ „ Козлодуй ” , а компанията снабдител - Екселор Холдинг Груп АД, е определена след процедура по социална поръчка. Цената на колата за спешна помощ е 413 696,40 с Данък добавена стойност. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР