Безпилотни самолети и ракети удариха петролна рафинерия и морско пристанище

...
Безпилотни самолети и ракети удариха петролна рафинерия и морско пристанище
Коментари Харесай

Безпилотни самолети удариха руска рафинерия в Новоросийск

Безпилотни самолети и ракети удариха петролна рафинерия и морско пристанище в съветския град Новоросийск, предизвиквайки детонации и спиране на електрозахранването.

Местни поданици оповестяват, че са чули минимум осем детонации в Новоросийск през нощта, а на видеозаписи са записани звуци както от дронове, по този начин и от активността на противовъздушната защита.

Ракета е блъснала пристанището в Новоросийск и е провокирала пожар, настояват поданици.

Според локалните поданици офанзивата е засегнала и петролната инфраструктура на града. Атакувани са били както терминалът за горива в Новоросийск, по този начин и терминалът на Транснефт.

Съобщава се, че по време на нападенията Новоросийск е изгубил електричество.

На 31 март Министерството на защитата на Англия заяви, че Русия укрепва отбраната на пристанището в Новоросийск, с цел да отбрани Черноморския флот от възможни украински офанзиви.

Русия изтегли множеството от корабите на Черноморския си флот от окупирания Крим през 2023 година и ги пренасочи към Новоросийск. Този ход последва поредност от опустошителни украински удари, в това число ракетна офанзива против щаба на флота в Севастопол на 22 септември.

Пристанище Новоросийск се намира на черноморското крайбрежие на Русия

Руските военни оповестиха, че през нощта са обезвредили или свалили над 100 украински безпилотни самолета в южната част на страната, анексирания Крим и Черно море.

" 51 безпилотни летателни апарата бяха унищожени и прихванати над Крим, 44 над Краснодарския край, 6 над Белгородския край и един над Курската област ", се споделя в известието, като се прибавя, че военноморските сили са унищожили 6 морски дронове.

Руските публични лица оповестиха за починала майка и дете в Белгородска област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР