От Фейсбук профила на Мариела НорделМой познат, който израсна с

...
От Фейсбук профила на Мариела НорделМой познат, който израсна с
Коментари Харесай

Построи къщата, за която мечтаеше, но би дал всичко да се върне назад, когато семейството е било щастливо в двустайния си апартамент

От Facebook профила на Мариела Нордел

Мой прочут, който израсна с холивудските филми и лъскавите списания, постоянно мечтаеше за огромна вила с двуместен гараж, басейн и винарска маза. По пътя към тази цел му се наложи да работи доста, претърпя сърдечен припадък и онкологични проблеми, с които се бори до ден сегашен.

Неговата непрекъсната претовареност по 12 часа в денонощие го отдалечи от фамилията. Жена му се усеща афектирана, само че не смее да го упрекне, съсредоточила се е в развъждането на децата, пробвайки се там да откри топлината, която толкоз ѝ е липсвала. Децата, в действителност без контрола на бащата, усещат властта си над майката, трансформират се във все по-цинични егоисти.

В последна сметка той построи тази къща, за която мечтаеше, само че след шест месеца призна, че би дал всичко, в случай че можеше да върне времето с 8 години обратно, до оня миг, когато фамилията е било щастливо в двустайния си апартамент, когато са били дружно през уикендите и празниците.

Социалният статут, публичното самопризнание, комфортът и сигурността сами по себе си не водят до нашето благополучие, не са безусловно негови атрибути. Те са и би трябвало да остават средство за реализиране, само че не и цел. Разочарованието идва, когато зад постигането на такава цел стои една огромна пустош.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР