Днес една от най-лъчезарните български актриси празнува своя 52-ри рожден

...
Днес една от най-лъчезарните български актриси празнува своя 52-ри рожден
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Мая Бежанска! 5 мъдри цитата от актрисата

Днес една от най-лъчезарните български актриси чества своя 52-ри рожден ден! Пожелаваме на Мая Бежанска още доста мотиви за усмивки и да продължава да ни радва с силата и гения си. 

Тя е родена на 19 май 1972 година в Благоевград. От дете се занимава с куклен спектакъл. Завършва Математическата гимназия в града.

През 1994 година приключва НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност Актьорско майстворство за куклен спектакъл в класа на проф. Николина Георгиева. След Академията става част от трупата на Кукления спектакъл в София.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Занимава се и с пеене, като е най-известна с осъществяването на „ Обичам те, блага “ дружно със Стефан Вълдобрев – следващ триумф на музикалната сцена от професионален артист.

През април 2014 година на сцената на Театър 199 излиза в първия си моноспектакъл „ Колекционерката “ от Радослав Чичев с режисьор Катя Петрова. Участва в шоуто „ Като две капки вода “ през 2014 година по NOVA.

Известна е с присъединяване си в сериала „ Домашен арест “ (2011-2013) и филмите „ Маймуни през зимата “, „ Печалбата “,  " Голата истина за група Жигули ".

Нека забележим най-докосващите и мъдри изявления на Мая Бежанска в идната изложба:
 5 мъдри цитата от Мая Бежанска  5 мъдри цитата от Мая Бежанска  5 мъдри цитата от Мая Бежанска  5 мъдри цитата от Мая Бежанска
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР