От 18 април в Украйна влезе в сила спорен закон

...
От 18 април в Украйна влезе в сила спорен закон
Коментари Харесай

Украйна се надява да увеличи военнослужещите в армията

От 18 април в Украйна влезе в действие противоречив закон за мобилизацията, с който въоръжените сили ще опитат да усилят персоналния състав на фона на новата атака на Русия. Нормативният акт, който беше омекотен спрямо първичния си вид, би трябвало да улесни идентифицирането на всеки наборник в страната.

Той планува и тласъци за военнослужещите като парични награди или пари за покупка на жилище или автомобил, които съгласно някои политически наблюдаващи Украйна не може да си разреши.

Законодателите се бавиха месеци наред и одобриха закона едвам в средата на април, седмица откакто Украйна намали възрастта за мъжете, които могат да бъдат призовани за военна работа, от 27 на 25 години.

При съветски въздушни удари са ранени 6-ма души, в това число три деца, в Харков, заяви кметът на града Игор Терехов.

Авиационна бомба е поразила фамилна къща, в която е имало две деца. Те са настанени в болница с контузии.

 
Бях в кухнята, ядях и отидох в другата стая да пия кафе. Чух детонация, не разбрах къде. Разхвърчаха се части мазилка и стъкла. И тогава чух втора детонация. Изплаших се, желаех да избягам, само че не знаех къде.
Зина Костенко – жителка на Харков

Вторият по величина град в Украйна е подложен на непрекъснати въздушни удари, до момента в който в цялата област се водят интензивни сражения.

Междувременно екипи от Държавната работа за изключителни обстановки и националната полиция изтеглиха поданици на град Вовчанск, който се намира на пътя на съветските войски. Около 2500 души са изведени от там.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж прикани за увеличение на интернационалната поддръжка, заявявайки, че може да се чакат нови офанзиви.

Той акцентира, че страната му разполага единствено с 25% от нужните системи за противовъздушна защита.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР