Една от най-любопитните срещи в историята на модерното изкуство се

...
Една от най-любопитните срещи в историята на модерното изкуство се
Коментари Харесай

Образи от неспокойни умове: пресечната точка на психиатрията и изкуството

Една от най-любопитните срещи в историята на модерното изкуство се случва през септември 1945 година в психиатрична болница в Южна Франция. Пепел от пепел към момента висеше над Европа, когато Жан Дюбюфе, проспериращ търговец на вино, трансформирал се в художник, се появи в хълмистото село Сен-Албан-сюр-Лиманьол и се срещна с нетрадиционния каталунски шеф на убежището Франсеск Тоскелес.

Техните частни диалози правят оценка единствено мимолетно споменаване в заплетеното и спорадично просветляващо шоу на Музея на американското национално изкуство за Тоскели и пресечната точка на психиатрията и изкуството. Въпреки това можете да зърнете два извънредно истински мозъци, които се борят, преди да стигнат до значимо съгласие.

Дюбюфе беше пристигнал на шопинг експедиция; той искаше да събере творбите на един надарен пандизчия, Огюст Форестие, които неотдавна се появиха в парижките салони. Той жадуваше за скулптурите — лодки, къщи и бойци, които Форестие сглобяваше от дърво, фолио, шнур, жици и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР