С благодарност към политиците, че одобриха увеличение на заплатите на

...
С благодарност към политиците, че одобриха увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: Армията ни стои стабилно

С признателност към политиците, че утвърдиха нарастване на заплатите на военните, означи Деня на храбростта началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Благодарен съм на политическия консенсус за заплащането на военните. Надявам се, че сме узрели, че вложенията в защитата си заслужават ", сподели той пред Нова телевизия.

В последните дни на 49-ото Народно заседание депутатите утвърдиха нарастване на заплатите на военните с 30%. А служебният министър на защитата Атанас Запрянов разгласи, че като признателност над София през днешния ден ще прелетят три изтребителя МиГ-29, макар че няма да има боен церемониал.


" МиГ-овете през днешния ден ще показват, че не престават да носят бойното си дежурство. Те ще летят до тогава, докато е оправдано ", разяснява адмирал Ефтимов. България пази небето си както сама, по този начин и със съдружниците. Имаме опция да бъдем усилени от Румъния, Гърция, Турция, добави той.

Адмиралът обаче не разяснява проблемите към построяването на авиобаза " Граф Игнатиево ", с цел да може следващата година Военновъздушни сили да получат първите си осем изтребителя F-16. " Армията ни стои устойчиво и българските жители би трябвало да са уверени в своята сигурност. Най-значимата смяна е многонационалната бойна група на НАТО на българска територия с потенциал за бригада при положение на потребност. Това значи вложения в инфраструктура ", сподели още адмирал Ефтимов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР