Спортинг Лисабон официално бе коронясан за шампион на Португалия за

...
Спортинг Лисабон официално бе коронясан за шампион на Португалия за
Коментари Харесай

Спортинг Лисабон е шампион на Португалия за 20-и път в своята история

Спортинг Лисабон публично бе коронясан за първенец на Португалия за юбилеен 20-и път в своята история. Това стана факт след загубата на огромния противник и главен съперник за купата Бенфика, който позволи ненадейно проваляне от Фамаликао с 0:2 като посетител. Два кръга преди края на акцията, Спортинг е неосъществим на върха с осем точки задатък пред Бенфика.


Възпитаниците на Рубен Аморим сложиха градския противник напрегнат в събота, когато надделяха Портимонензе с класическото 3:0 вкъщи. Ден по-късно, Бенфика не съумя да отговори на предизвикването и сдаде купата, която защитаваше от предишния сезон. Така Спортинг изцяло справедливо се поздравява с трофея, откакто досега е взел 27 от 32-та си мача в шампионата, при едвам две загуби - последната от които на 9 декември предходната година.

Аморим и компания ликуват с 20-а купа, като остават трети зад Бенфика (38) и Порто (30). Спортинг печели втори шампионски трофей от вътрешното състезание в последните четири сезона, откакто го стори и през 2020/21.

Тимът има късмет и за дубъл, защото се класира за финала в шампионата за Купата на Португалия. Съперник в него на 26 май ще бъде отборът на Порто. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР