Заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев коментира актуалната

...
Заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев коментира актуалната
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: В момента няма работещи регулатори в България

Заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев разяснява настоящата обстановка в този бранш.

" Дали са 9, 5, трима или един членовете на КЕВР няма значение, въпросът е, че сега няма работещи регулатори в България. Има хора в КЕВР, които са на избрана политическа мощ, които пазят избрани ползи и това се случва освен в КЕВР, случва се в БЕХ, в Електроенергийния систематичен оператор, тъй като става дума за милиарди ", съобщи той в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му Европейската комисия е осведомена с това.

" Целта е единствено една - да има същински, самостоятелен регулатор. Аргументите на ГЕРБ и Движение за права и свободи не устояха. Не знаем дали това са подобаващите претенденти - единият е предложение на " Продължаваме промяната ", а другият на " ИТН ", не виждам причина да не ги подкрепим, желаеме да забележим техните цели и тогава ще вземем решение, Станислав Тодоров го познавам доста добре и нямам никакви подозрения във връзка с неговите професионални качества ", добави Ивайло Мирчев.

Според него в България доста постоянно в регулаторите се поставя човек на някого.

" Г-н Цацаров и господин Гешев в случай че си гледаха работата тази върхушка в енергетиката нямаше да работи и прокуратурата щеше да е повдигнала обвинявания, вместо да се пуска чадър на избрани дейности над избрани хора ", добави Ивайло Мирчев и акцентира, че всички наранени от високите сметки за ток ще бъдат обезщетени. Подготвя се автоматизиран механизъм, който да сработва в такива обстановки, сега в Закона за енергетиката това липсва, разясни Ивайло Мирчев.

По думите му се поставя на ниска цена лед осветяване, с ниско качество, тъй като от всяка социална поръчка се пробва да се открадне нещо.

Според Ивайло Мирчев е належащо основаването на орган в това отношение, който да съветва общините и да съблюдава случването на публичните поръчки.

" Мораториумът не би трябвало да продължава до края на март, нашите проекти бяха до началото на февруари да бъде преустановен, тъй като мораториумът е неприятно решение, извънредно решение, уповавам се измененията в Закона за енергетиката да бъдат признати бързо и мораториумът да бъде отстранен бързо. До 1 юли сигурно няма да има смяна в цената за контролирания пазар ", съобщи Ивайло Мирчев и означи, че България има задоволително запаси в енергийната система, с цел да поддържа цените съответни.

Ивайло Мирчев разяснява, че " Булгаргаз " дължи много на българското общество поради към милиард загуба единствено за предходната година.

" Надявам се най-сетне господин Николай Павлов да подаде оставка, с цел да може да тръгнем по нов път и там. До 1 юли непременно би трябвало да бъде построена връзката с Гърция, следим деликатно този въпрос ", сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР