При акциите на полицията срещу търговията с гласове започват досъдебни

...
При акциите на полицията срещу търговията с гласове започват досъдебни
Коментари Харесай

Юрист за търговията с гласове: Само 30% от случаите влизат в съда

При акциите на полицията против търговията с гласове стартират досъдебни производства, само че дали ще има наказани е напълно друга тематика. Само 30% от тези производства стигат до правосъдната зала, а несъмнено по половината има оправдателни присъди. Това съобщи в „ Пресечна точка ” по Нова телевизия юристът и политолог Лидия Даскалова.

Тя съобщи, че това е известно и в действителност е развой, който се следи от 30 години. Според Даскалова обаче това не би трябвало да обезсърчава жителите да подават сигнали за търговия с избор и най-много да гласоподават.



Друг участник в предаването, историкът Радослав Илиев, разяснява, че корпоративният избор е доста по-сложен в сравнение с даването на пари на ръка и по тази причина е по-лошото събитие. Той обаче акцентира, че при национални и европейски избори той не е толкоз изразен, колкото на локалните. Затова хората би трябвало да гласоподават, вместо да си споделят, че няма смисъл и ще завоюват претенденти, които са „ пазарували ”.



Журналистът Александър Ботйов, потомът на Христо Ботев, разяснява, също разяснява, че нещата стават по-зле с купения избор, защото с него се опрощават задължения. Той добави, че всички знаем, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение, само че малко на брой се замислят какъв брой съществено е то, като си продават гласа, по негови думи, „ за 10-15 кутии цигари ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР