Между Русия и анексираните от нея части от Украйна вече

...
Между Русия и анексираните от нея части от Украйна вече
Коментари Харесай

Изненадващо Русия обяви 5-километрова буферна зона с анексираните ДНР и ЛНР заради риск от проникване на терористи

Между Русия и анексираните от нея елементи от Украйна към този момент ще има 5-километрова буферна зона. 

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев подписа декрет за специфична 5-километрова зона на границата с Донецката и Луганската национални републики.

„ Подписах декрет за основаване на 5-километрова специфична зона на административната граница с Донецката и Луганската национални републики. На тази територия е основан специфичен юридически режим, сходен на граничната зона “, написа в своя Telegram ръководителят на региона канал .

Според Голубев престоят и придвижването в специфичната зона е допустимо единствено в случай че имате документи за идентичност. Освен това е неразрешено да оставате в 100-метровата зона без авансово известяван - 12 часа авансово - на граничния отдел на ФСБ на Русия. Това решение е взето след съвещание на оперативния щаб на Ростовска област.

„ Тази мярка ще сътвори условия за отбрана против проникването на терористи, екстремисти и техни съучастници, нелегално придвижване на оръжия, муниции и средства за бойкот в района “, добави Голубев.

Ростовска област има административни граници с Донецката и Луганската национални републики. В цялата област работят центрове за краткотрайно настаняване. Щабът на Южния боен окръг също се намира в Ростов на Дон. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР