Заместник-главнокомандващият на руските части в Украйна Сергей Суровикин е знаел

...
Заместник-главнокомандващият на руските части в Украйна Сергей Суровикин е знаел
Коментари Харесай

Знаел ли е генерал Суровикин за подготвяния метеж?

Заместник-главнокомандващият на съветските елементи в Украйна Сергей Суровикин е знаел авансово за готвения бунт, написа " Ню Йорк Таймс ". Изданието се базира на американски държавни източници, съгласно които в този момент кабинетът във Вашингтон се пробва да откри дали Суровикин е подкрепял Притожин при подготовката на метежа.

По данни на американските секрети служби има индикации, че е допустимо и други съветски генерали да са поддържали Пригожин. По тази причина държавните кръгове в Съединени американски щати считат, че Пригожин не би почнал протеста, в случай че не би разчитал на поддържка от страна на съветските военни.

Суровикин прикани Пригожин да се откаже

През октомври генералът от Военновъздушни сили Суровикин бе назначен за висш главнокомандващ на съветските елементи във войната в Украйна, само че след отправени рецензии за военни провали през януари бе сменен от шефа  на генералния щаб Валери Герасимов, чийто заместител стана. Медиите в Русия назовават Суровикин " Генерал Армагедон ".

Според информациите от Пригожин на неговия канал в Телеграм от май т. година Суровикин е отговарял за координацията сред наемниците от " Вагнер "  и постоянната съветска армия - " единственият човек с генералска звезда, който схваща нещо от борби ", гласи тогавашната оценка на Пригожин.

По време на въоръжения протест на " Вагнер "  в събота Суровикин зае страната на властимащите в Москва и прикани във видеопослание Пригожин да приключи битката за власт. " Врагът единствено чака вътрешнополитическото състояние при нас да се изостри ", сподели той.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Какво се знае за бруталната съветска частна войска " Вагнер "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР