Законът за чуждестранните агенти бил “отстъпление от демокрациятаТбилиси не иска

...
Законът за чуждестранните агенти бил “отстъпление от демокрациятаТбилиси не иска
Коментари Харесай

САЩ обезпокоени от процесите в Грузия

Законът за задграничните сътрудници бил “отстъпление от демокрацията ”
Тбилиси не желае да е “пушечно месо ”

Съединени американски щати обявиха, че са надълбоко обезпокоени от отстъплението от демокрацията в Грузия, която съгласно Вашингтон е пред това: да избере приемането на закона “за задграничните сътрудници ” или да поддържа евроатлантическите желания на народа си, заяви “Ройтерс ”.

“Дълбоко сме обезпокоени от отстъплението от демокрацията в Грузия. Грузинските депутати са пред значим избор - да поддържат евроатлантическите желания на грузинския народ или да одобряват закона “за задграничните сътрудници ”, който е в кремълски жанр и е опонира на демократичните полезности. Застанали сме паралелно с грузинския народ ”, написа в обществената мрежа X съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Проектозаконът изисква организациите, които получават повече от 20% от средствата си от чужбина, да се записват като “агенти на непознато въздействие ”, само че приемането му провокира политическа рецесия, като хиляди хора излязоха на улиците с искане той да бъде отдръпнат.

Управляващата партия “Грузинска фантазия ” съобщи, че законът ще ускори прозрачността и ще укрепи националния суверенитет на страната. Основателят на партията Бидзина Иванишвили съобщи, че законът е нужен, с цел да бъде спрян Западът, който опитвал да употребява грузинците като “пушечно месо ” против Русия. Според Белия дом законът цели “изолация на грузинците от Съединени американски щати ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР