Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град

...
Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град
Коментари Харесай

Туристи, вървете си вкъщи!: Мащабен протест в Палма де Майорка

Н пъкъл 10 хиляди души излязоха на улиците на курортния град Палма де Майорка на най-големия от испанските Балеарски острови - Майорка, с цел да стачкуват против напора от туристи под наслова " Туристи, вървете си у дома! " , съобщи ДПА.

Мнозина носеха плакати с надписи " Нека кажем " Стига! " и " Майорка не е за обмен " по време на протестно шествие нощес, отбелязва организацията. Според уредниците към митингите са се включили двадесет и пет хиляди души, които осъждат повишаването на броя на гостите на острова и на туристическите апарткомплекси на фона на жилищната рецесия.

Spain protests demand UK holidaymakers stay away as tourism ‘reaches limit’

About 10,000 people protested in Palma de Mallorca against excessive tourism, with more demonstrations planned this summer reports
— i newspaper (@theipaper)
В шествието можеха да бъдат видени доста фамилии с дребни деца, възпитаници, студенти и възрастни хора, както и представители на синдикати, природозащитници и хора от други цивилен организации, отбелязва ДПА.

Туризмът е жизненоважен за остров Майорка, само че съгласно преобладаващата част от популацията от това перо се облагодетелстват малко на брой, до момента в който болшинството от локалните, работещи в туристическия бранш, претърпяват с ниски заплати при дефицит на жилищна повърхност, улични тапи, звук и отпадък по улиците, показва ДПА.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР