Дванадет пътници в самолет на Катар Еъруейз пострадаха след силна

...
Дванадет пътници в самолет на Катар Еъруейз пострадаха след силна
Коментари Харесай

Турбуленция и паника по време на полет над Турция. Има 12 ранени

Дванадет пасажери в аероплан на " Катар Еъруейз " пострадаха след мощна турбуленция по време на полет от столицата на Катар Доха за Дъблин, Ирландия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден от летището в ирландската столица. Кацането е било безаварийно и по график, добави организацията.

Самолетът " Боинг 787 Дриймлайнър " с полет Кю Ар 017 на Катарските авиолинии се е приземил малко преди 1 ч. след среднощ ирландско време (3:00 ч. тази заран бълг. вр.), прецизираха от летищната администрация.

" Екипи на незабавна помощ чакаха самолета на пистата при кацането, като имаше и хора от летищната полиция и протипожарната работа, защото получихме сигнал за контузии на шестима от пасажерите и на шестима от екипажа в резултат на мощна турбуленция в турското въздушно пространство ", се споделя в изказването на летището на Дъблин.


Преди пет дни аероплан на " Сингапур Еърлайнс ", пътуващ от Лондон за Сингапур, бе заставен да кацне спешно в столицата на Тайланд - Банкок, поради мощна турбуленция, като 73-годишен британец умря, а двадесет души бяха признати с контузии в незабавно поделение. 

Според проучване от 2021 година на Националния съвет на Съединени американски щати по сигурност на превоза турбуленцията е най-често срещаната причина за самолетни произшествия, отбелязва Ройтерс. Докладът сочи, че сред 2009 и 2017 година турбуленция е предизвикала над една трета от проблемите по време на полети, като при множеството от тях е има най-малко един или двама души на борда с контузии, само че не и вреди по машините.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР