Задържани са четирима мъже за трафик на нелегални мигранти, съобщават

...
Задържани са четирима мъже за трафик на нелегални мигранти, съобщават
Коментари Харесай

Четирима са задържани за трафик на мигранти на автомагистрала „Марица“

Задържани са четирима мъже за трафик на незаконни мигранти, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Криминалистите от ОДМВР - Хасково, дружно с сътрудниците си от районно управление (на МВР) - Харманли и Димитровград, подхванали оперативни дейности по сигнал за транспорт на незаконни мигранти в региона на автомагистрала „ Марица “, получен на 19-ти октомври т.г. В ранните часове, на автомагистралата в посока Пловдив, те спрели лек автомобил „ Мерцедес “, каран от 23-годишен харманлиец, с който пътували негов съгражданин на 22 година и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус „ Фиат “, ръководен от 22-годишен от с. Бисер, който следвал леката кола. В товарния отсек на микробуса криминалистите разкрили 19 непознати жители сред 13 и 26 година, самоопределили се като афганистанци (16 от тях) и пакистанци (трима).

12-те малолетни момчета са предадени на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ - Любимец. Четиримата българи са били арестувани до 24 часа в РУ- Димитровград, по случая е формирано е досъдебно произвеждане по чл.281 от Наказателен кодекс, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на работата против двамата водачи на колите са стартирани и бързи производства, защото се е открило, че лидерът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а водачът на мерцедеса – без удостоверение за правоуправление в едногодишен период от наказването му по административен ред за същото действие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР