Задачата на сърдечно-съдовата система не може да бъде подценявана, защото

...
Задачата на сърдечно-съдовата система не може да бъде подценявана, защото
Коментари Харесай

Защо трябва да пием много вода за здраво сърце

Задачата на сърдечно-съдовата система не може да бъде подценявана, тъй като тя се грижи за подхранването на всички кафези на тялото с нужния О2 и отстранява нездравословните субстанции. Следователно всеки параметър в тази хармонична система играе решаваща роля.

Освен това сърдечно-съдовата система във връзка с надеждността няма доста аналози. Всички съдове могат да се оприличат на един тип жици, по които тече кръвта. И тези съдове са сложни за щета, като се изключи това, че може да бъдат нарязани, притиснати, раздрани или запушени от специфичните свойства на самата кръв, написа zdrave.to.

Въпреки че кръвта има доста функционалности, главното нещо е доставката на О2. Втората най-важна функционалност е да се подхранват клетките. В края на краищата, всяко тяло се нуждае от храна. Дори сърцето.

Но когато киселинно-алкалният баланс се наруши, алените кръвни кафези стартират да се слепват дружно, кръвта се сгъстява и има спирания в работата на цялата система. Когато алените кръвни кафези се слепят една за друга, в кръвта се образува кръвен съсирек. От такива формирания всеки четвърти човек на планетата умира.

Сърцето е толкоз здрава система, че при идеални условия би имало опцията да работи повече от 150 години. Но това е допустимо единствено когато клетките на сърцето получат всички нужни хранителни субстанции. Ако това не е по този начин, клетките на сърцето ще страдат и ще работят от ден на ден и повече безредно. Такова събитие в медицината се назовава предсърдно мъждене.

В резултат на това, работата на сърцето е нарушена. Ако при естествени условия то почива на всяка половин секунда, то при аритмия това време се понижава, което значи, че сърцето бие по-бързо. И в случай че прибавим към това и неналичието на хранителни субстанции, дефицит на О2, стрес, нездравословна храна, непотребна киселина в напитките, животът на сърцето последователно се съкратява.

Натрий

Дефицитът му води до нараснала киселинност.

Калцият
Без калций, зъбите, ноктите и косата ще са наранени. Ще имате проблеми и с мускулно-скелетната система.

Магнезий
Когато има дефицит на магнезий, съдовете губят своята разтегливост и елементарно се повреждат по време на подготовка.

Калий
Сърдечен мускул при недостиг на калий стартира да работи от време на време. Има нередности в работата на сърцето, което в последна сметка води до необратими последствия.

Недостигът на нужните субстанции води до нараснала плътност на кръвта и появяването на кръвни съсиреци. Холестеролът при подобен човек може да е естествен, само че се открива хипертония.

Друга причина за хипертония е психологическият фактор. Когато човек е нервозен, той създава хормона на страха - адреналин. В природата, с помощта на този хормон, животните се избавят от гибел - кръвта им не тече, а се задържа в жизненоважните органи. След като е отблъсната или е минала заплахата, адреналинът спада и кръвта се връща в естественото си положение.

При хората, обстановката е друга. След като е нервозен и получи доза адреналин, човек би трябвало бързо да се съвземе, тъй като може да получи адреналинов потрес, който постоянно приключва със сърдечен удар.

Ето за какво, при адреналиновия потрес би трябвало или да се изпотите, или да отидете в тоалетната, или да пийте вода. Това важи изключително за водата, която играе основна роля за човешкото тяло. При стресова обстановка лекарите предлагат да се пие вода, само че не студена, а топла. Те споделят, че по този метод човек ще понижи дехидратирането и в това време ще се изпоти.

При кръвни съсиреци сърдечно-съдовата система страда, само че се следят проблеми и в други системи на тялото - паметта страда, зрението се утежнява, умората се усилва, ставате раздразнителни и страдате от бодърствуване. Следователно, сгъстената кръв е заплаха, която би трябвало да се забележи допустимо най-рано и неотложно да се стартира лекуването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР