Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това

...
Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това
Коментари Харесай

Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо

" Кой и по какъв начин е отговорен, при какви условия - това следва да изяснят способените органи ", разяснява президентът за злополуката с кортежа на Кирил Петков 

" Инциденти е имало през всички години, откогато я има службата. Не намирам съображение сега да има промени в управлението на НСО. Нека всички способени органи да открият действителните аргументи и тогава ще приказваме. " Така президентът Румен Радев коментира тежкия случай с автомобил на службата за защита на властта, станал нощес при Аксаково, при който почина един мъж, а жена е в болничното заведение в тежко положение, представен от БНР.

Радев приказва пред публицисти в Бургас по настоящи тематики от дневния ред на страната.

За тежката злополука президентът добави: " Аз в никакъв случай не споделям на моите водачи да карат по-бързо, те са високо готови експерти и не им се мешам в работата ".

" Кой и по какъв начин е отговорен, при какви условия - това следва да изяснят способените органи. Но желая да прикани още един път - Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв. И изключително би трябвало да се съблюдава от политиците, които би трябвало да дават образец за съблюдаване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата ", разяснява още Румен Радев.

Относно свиканото изключително съвещание на Народното събрание идната седмица Радев изрази мнение, че трибуната ще бъде използвана с предизборни цели.

Парламентът нито работи, нито реализира надзор, сподели още Румен Радев.

" Вие помните, че на фона на всички налепи промени в Конституцията, които бяха осъществени, имаше и доста гласове, които споделиха, че има най-малко едно позитивно нещо и това е, че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт.Парламентът видяхме - нито работи, нито реализира надзор. Видяхме го в тази ситуация с основателните искания на академичната общественост - нито има надзор върху изпълнителната власт, нито Народното събрание ще заседава, с цел да актуализира бюджета, тъй че да се удовлетворят техните законови претенции.Това, което за жалост най-вероятно ще се получи, е Народното събрание да бъде използван за предизборна естрада ", приключи президентът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР