За ползата от консумация на яйца се говори твърде често:

...
За ползата от консумация на яйца се говори твърде често:
Коментари Харесай

С яйца се отслабва лесно и два пъти по-бързо

За изгодата от консумация на яйца се приказва прекомерно постоянно: те са обичаният източник на белтъчини на спортисти и искащи да отслабнат хора, както и на тези, които обичат да закусват „ като по филмите “.

При това обаче бабите ни от памтивека ни плашат, че яйцата провокират алергия и други неприятни последствия, че придвижват салмонела и като цяло са рискови за нас. Учените обаче са положили старания да разрешат разногласията сред поколенията и са стигнали до извода, че наложително би трябвало да ядем яйца! А на Великден е още по-задължително!

 яйца

Дневната доза за един човек съгласно експертите е 2-3 яйца, напълно всекидневно количество за ден като днешния, в който похапваме счупените яйца след фамилния утринен дуел. Сега ще поясним и по какъв начин въздейства този артикул на човешкия организъм и за какво тъкмо в този момент можете да започнете най-успешната си диета. 

Яйцата защищават зрението ни

Според скорошни изследвания кокошите яйца са богати на лутеин. Това вещество ни оказва помощ да имаме ясно и остро зрение. При недостиг на лuтеин в тъканите на очите протичат разрушителни процеси, увреждащи необратимо зрението.

Яйцата укрепват костите

Ако предложите на някого да изпие лъжица рибено масло или да изяде едно сварено яйце, множеството хора ще предпочетат яйцето. И няма да сбъркат, тъй като наличието на витамин D ще е същото. За изгодите от витамин D знаем още от началното учебно заведение – точно той подкрепя усвояването на калция и по този метод укрепва костите и зъбите.

 яйца

Яйцата оказват помощ за намаляване

Да, вярно сте чули/прочели. Хапвайки яйца на закуска, можете да отслабвате без фитнес и спортуване. Разбира се, не очаквайте мигновен резултат, само че в случай че добавите към нискокалоричната си диета яйца, ще отслабвате два пъти по-бързо. Освен това яйцата засищат сносно, което ще ви опази от прибежки за понички и банички по време на работния ден.

Яйцата оказват помощ при бременност

Яйцата могат да ви създадат страхотна услуга и в фамилния живот – и си има научно пояснение за това. Те съдържат витамин В9, а т.е. фолиева киселина. С нейна помощ се образуват червени кръвни телца, образува се нервната система на плода, намалява се рискът от насърчаване на умствена назадничавост у бъдещото дете. На всички бременни им се предлага да пият фолиева киселина, с цел да избегнат проблеми в развиването на плода.

 яйца

Яйцата забавят стареенето на кожата

Според скорошно изследване ежедневната консумация на яйца въздейства доста добре на кожата. 87% от участвалите в него дами на възраст от 35 до 40 години са следили изгубване на пигментните петна и стягане на кожата при ежедневна консумация на яйца, а при мъжете са се изгладили видимо дребните бръчици към очите.

Яйцата безспорно са потребен артикул, само че всички храни би трябвало да се употребяват умерено. Здравословното хранене е разнообразно хранене. При някои хора потреблението на 3 яйца дневно може да провокира алергии. Ако изпитвате каквито и да било неприятни резултати при усилване на наличието на яйцата в менюто ви, заместете част от тях да вземем за пример с пълнозърнеста каша с плодове. Пълнозърнестите артикули са не по-малко потребни.

 яйца

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР