В САЩ обявиха за неуспешни опитите да се ограничат приходите

...
В САЩ обявиха за неуспешни опитите да се ограничат приходите
Коментари Харесай

The New York Times: Западът се проваля в опита си да ограничи нефтените приходи на Русия

В Съединени американски щати оповестиха за несполучливи опитите да се лимитират приходите на Русия от продажба на нефт

Още едно западно издание засегна тематиката за неефективността на опитите на Съединени американски щати и техните съдружници да лимитират приходите на Русия от продажба на нефт. Този път The New York Times се зае с въпроса.

През 2022 година страните от Г-7 са си сложили две цели. Първо, ограничение на приходите на Русия от експорт на сила. Второ, да се подсигурява, че съветският нефт ще продължи да тече на интернационалните пазари, с цел да се предотврати световен ценови потрес, се споделя в материала (превод на InoTV).

В резултат на това, твърди The New York Times, в действителност единствено втората част от проекта проработи: цените на силата остават повече или по-малко постоянни.

Но породиха проблеми с осъществяването на проекта за понижаване на приходите на Русия. Руската федерация сполучливо заобикаля тавана на цените заради редица фактори. Американското издание особено подчертава по този начин наречения горист флот от танкери, образуван от Русия по един или различен начин; на процедура нито една публикация по тази тематика не минава, без да го спомене.

Освен това Русия усили доставките за Индия, Китай и Турция. В резултат на това съветската стопанска система се оказа по-устойчива от предстоящото. И успеваемостта на координираната санкционна акция на Г-7 е сложена под въпрос.

Финансовите министри от Г-7 ще се срещнат в Италия тази седмица, с цел да обсъдят още по-строги наказания. Но по мнението на специалисти, макар заканите на администрацията на Байдън, огромни промени в политиката, обвързвана с ограничение на продажбата на съветски нефт, са малко евентуални, отбелязва The New York Times.

Да напомним, че таванът на цените на съветския нефт беше въведен от Г-7, Европейския съюз и Австралия през декември 2022 година Според него съветският нефт, доставян по море, не би трябвало да коства повече от 60 $ за барел.

Русия, несъмнено, не признава тези опити за ограничавания. Руският президент Владимир Путин подписа декрет, според който се не разрешава продажбата на съветски нефт на частни и обществени юридически лица, които поддържат тавана на цените.

На Запад доста специалисти още преди въвеждането на тавана на цените показаха подозрения, че той ще бъде ефикасен. Сред тях беше да вземем за пример някогашният министър на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, който въобще не може да се смята за един от доброжелателите на страната ни.

Независимо от всичко политици и чиновници в Съединени американски щати и европейските страни не престават да упорстват, че таванът на цените работи. Въпреки многочислените изявления в пресата, които потвърждават друго.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13125Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед22130Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед15526Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед10770Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед13702Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118250Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79488„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77883Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитическ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР