Пречистването на тялото се е превърнало в навик за много

...
Пречистването на тялото се е превърнало в навик за много
Коментари Харесай

15 най-добри храни за детоксикация - добавете ги към диетата си и ще се изненадате от ефекта

Пречистването на тялото се е трансформирало в табиет за доста модерни девойки и дами, които се грижат за здравето и фигурата си.

Но не всеки има време или опция да премине през комплицирани процедури. Предлагаме ви опция на детокса - за последователното пречистване на организма е задоволително да включите в диетата си артикули от този лист.

1. Зелени листни зеленчуци (зелени салати, целина, зеле, спанак)

 целина

Яжте ги сурови, добавяйте ги към бульони, зеленчукови салати, към гарнитури и пресни сокове: те могат да предпазят черния дроб от нездравословни отрови (пестициди, тежки метали).

2. Лимони

 лимони

Правете си лимонада, добавяйте лимонен сок към дресинги за салати, топли ястия (много предписания постоянно изискват прибавянето на свеж лимонен сок), пийте вода с лимон и мед - тя е чудесно средство за утоляване на жаждата.
Накратко, не подценявайте витамин С! Той от дълго време е приет за витамин за детоксикация: прави всички отрови и нечистотии водоразтворими и елементарно се извеждат от организма с спомагателни течности.

3. Кресона

 кресона

Добавяйте по една шепа към салати, супи и сандвичи. Пиперливите листа на кресона ще работят като отличен диуретик, а също по този начин ще обезпечат на организма потребни минерали.

4. Чесън

 чесън

Чесънът може да се прибавя към множеството ястия. Освен че оказва помощ на сърцето, чесънът може да се употребява и за стимулиране на чернодробните ензими, като оказва помощ на организма да филтрира токсините.

5. Зелен чай

 зелен чай

Предпочитайте го пред черния чай и кафето. Богат на антиоксиданти, той е един от най-хубавите способи да освободите тялото си от непотребните течности, а съдържащите се в него катехини ускоряват функционалността на черния дроб.

6. Кълнове от броколи

 броколи

Кълнове от броколи се оферират в магазините за здравословни храни и в магазините за биохрани. Те са потребни за хора със сърдечни болести, рак и подтикват производството на ензими).

7. Сусамови семена

 сусамови семена

Те са в обилие в азиатските ястия като тахан, само че можете просто да добавите семената към салатите, тъй като те защищават чернодробните кафези от нездравословното влияние на алкохола и " химикалите " (например антибиотиците).

8. Зеле

 зеле

Първо, огромните количества сяра, хлор и йод в него образуват съединения, които почистват лигавицата на стомаха и червата. Второ, зелето е богато на органични киселини, които усъвършенстват храносмилането, подкрепят обмяната на белтъчините и усвояването на калция и предотвратяват превръщането на захарта и другите въглехидрати в мазнини.

9. Морски зеленчуци и ядливи водорасли

 водорасли

Те са богати на витамини и минерали и заради това са доста потребни за храносмилателната система. Някои типове водорасли, като комбу, се считат за изключително скъпи поради способността им да свързват и детоксикират организма.

10. Цвекло

 цвекло

Отчитано от експертите по детоксикация като една от най-хубавите храни за пречистване. То оказва помощ на храносмилателната система да работи вярно и да отстрани токсините. Затова пийте свеж сок от цвекло, добавяйте цвекло към салати и супи. Бъдете деликатни: Сокът от цвекло може да не е подобаващ за всеки, а тези със стомашно-чревни и чернодробни проблеми би трябвало да са изключително деликатни.

11. Джинджифил

 джинджифил

С високо наличие на витамини, аминокиселини и етерично масло, тази фалшификация може да усъвършенства храносмилането и да подтиква образуването на стомашни сокове, което прави храната елементарно смилаема. В композиция с мента, черен бъз и бял равнец (като чай), джинджифилът облекчава мощните болки в корема, плюс това възстановява кръвообращението. Изсушените джинджифилови люспи и смленият джинджифил са малко по-пикантни от пресния джинджифил и имат по-проникващ резултат.

12. Люти чушки и люти подправки

 люти чушки

Те подтикват храносмилателната система и лигавиците и по този метод задействат организма да отстрани токсините и отпадните артикули. Ако имате слаба храносмилателна система и не сте привикнали да ядете пикантни храни, използвайте минимално количество подправки.

13. Кръгъл кафяв ориз

 ориз

Силно абсорбиращ артикул, богат на витамини и фибри, който съвсем в никакъв случай не провокира алергични реакции. Опитайте се да купувате ориз, отгледан по натурален метод. Ако не можете да намерите кръговиден ориз, създаден от необелени зърна, използвайте кафявия дългозърнест вид. Свареният кафяв ориз има удобно влияние върху храносмилателната система.

14. Зехтин

 зехтин

Последните научни проучвания демонстрират, че доста младият, студено пресован зехтин е потребен за сърцето и кръвоносната система. Той също по този начин подтиква храносмилателната система, като усъвършенства работата на стомаха, червата и черния дроб, и има жлъчегонно деяние. Препоръчително е постоянно да консумирате маслини преди хранене или да се отдадете на салати (плодове и зеленчуци), които са залети със зехтин.

15. Плодове

 плодове

Плодовете имат всички положителни качества: витамин С, фибри, антиоксиданти и високо наличие на течности. И нищо не е по-вкусно от месестата част на зрял плод, без значение дали е манго, праскова, любеница, круша или различен плод.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР