За Отечество работимъ, Баю! Кажи ти мой-ты, и азъ твой-ты

...
За Отечество работимъ, Баю! Кажи ти мой-ты, и азъ твой-ты
Коментари Харесай

Агора България: За Отечеството работим, Баю!

За Отечество работимъ, Баю! Кажи ти мой-ты, и азъ твой-ты кривицы, та да се поправиме, и да си вьрвимъ на iедно! в случай че ще бъдемъ хора. "

Завършек на писмото от Васил Левски до Иван Кършовски от 20.06.1871 година

НАРОДЕеееее,

По мотив юбилейната 150-годишнина от жертвената гибел на Апостола на свободата - Монаха Лъв - Йеродякон Игнатий - Васил Левски, най-отговорно ние от Áгора БЪЛГАРИЯ призоваваме за извършване точно в този момент на само изискуемия почин за отдаване на чест и възхвала в молитва Богу посредством коленопреклонна респект в смирение и просителство за амнистия от този, който преди 150 години физически го предадохме и 150 години не стопираме, а в противен случай -  продължаваме да стягаме примката към врата на този, който е българския дух, българския лъв. Дори самата Висока врата на Османската империя в формалните си документи посочва Апостола на българската независимост с имената Аслан Дервишоглу (Лъв Монах).

За оная - " святата работа " - " Свята и чиста република " Апостолът уточни, че нея могат да я правят само хора " разсъдителни, непрекъснати, безстрашливи и великодушни ". " Без тия всичките - едно единствено да липсва… тая свята работа… той (при който едно от тия отсъства) ще я омърси. "

Левски " обърна " времето, а ние го спряхме. 150 години ни сме святи, ни сме чисти! 

Справедливостта погребваме, Свободата заробваме!

Апостолът ни завеща да бъде България " храм на истинната и прáвата независимост ", в който " единодушието, братството и съвършеното тъждество сред всичките " - забележете не сред всички, а сред всичкиТЕ, без изключение, ние - жителите на единия обединен Народ Български в завещаната ни от него Чиста и Свята Република да служим дружно в посветеност на по-доброто за всички ни общо бъдеще.

Идеологът на Българската всенародна гражданска война ни повелява, че „ националната работа стои над всичко “, което вмянява в дълг на безусловно всеки българин от Президента на Републиката до отхвърления клошар, нямащ даже и ЕГН „ да покаже на дело родолюбието си “.

Авторът на Българската Харта за правата на индивида, която самичък той наименува " Нарéдата " планува опцията да откриеш даже в досегашния зложелател евентуален съидейник в общополезната активност. В тая Нарéда Левски отива още по-далеч, придавайки на Правото освен господство, а и святост. Той е доста по-модерен от актуалния свят. Той от дълго време го е надскочил. А ние - ние - не щем него - Освободителя на българския дух, а чакаме и търсим Баязида, с цел да хванем мита за персоналния си кяр.
„ Главният Апостол на цяла България, Тракия и Македония " виси през днешния ден " със страшна мощ " на нашите вратове. Нашето изменничество към него и към идеала му за нас, не за някой различен - нас убива.

Всичко, не нещо, не някоя работа, не в някоя друга мюшенгия, а във " всичко " всичкото " се състои в нашите задружни сили ".

Сънародници, 

" Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, тъй като тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате. "

Нека най-сетне след век и половина към този момент вземем, та се спрем!

Васил Левски, не някой различен, а точно Васил Иванов Кунчев - ЛЪВския Български Апостол императивно на всички ни постанови: " Дела трябват, а не думи "!
Затова дано откакто 150 години ние - българите предадохме Левски, ние - българите наклеветихме православния духовник в изменничество, ние - българите замеряхме с вкиснало зеле страдалчески провисналия най-велик наследник на Майка България, ние - българите обругавахме и заплювахме свещения му облик, ние - българите и гроб не му изкопахме, ние - българите и монумент не щяхме да се подвига в негова памет, ние - българите на давност го подложихме, ние - българите от републиката му се отказахме още в Търново, ние - българите сами подменяхме неговите портрети с тези на Маркс и Ленин, а след това и с този на Тодор Живков, ние - българите във време сякаш демократично република вършим към този момент толкоз, колкото по най-нови историко-архивни изследвания, той самичък за едвам Христовата своя също 33-годишна възраст от народ без своя страна за цели пет века направи Нация.

Ех, боли, нали?!

Много боли! А най-вече боли измяната.

Защото тези, които Левски и делото му ведно с всинца негови съратници и всички български възрожденци и освобожденци от нашите предшественици издигнаха Нация от пепелището на забвението - ние - българите през днешния ден не сме Нация, а поселение, което граби и плячкосва завещаната ни от него Чиста и Свята Република България.
Дълбоко вярващият и отдаден на Евангелието православен мисионер и Христов деятел Васил Левски извърши себеотдавайки се Революцията на своя Господ Иисус, Който пръв назова всеки един различен Брат. Това в Българското Възраждане стори Йеродякон Игнатий. 

За да бъде едно общество помирено, то би трябвало да изостави всяка концепция за възмездие и за взимане на превъзходство. Трябва всеки един член на едно общество да се стреми да види в другия своя Брат. Това е християнското обръщение на Българския Апостол Левски! Всеки човек е Брат. А най-любим Брат е най-сгрешилия и грешен Брат. Помиреното общество на християнска Европа бе блянът на нашия Апостол. Можем ли през днешния ден да бъдем на висотата на тоя негов идеал?!

Поне на 150-годишнината от страдалческата крах на Дякона (Служителя), послужил на целия Български народ за всичките негови времена обратно и напред: всички ДА ОТДАВАМЕ ПОЧИТ САМО И ЕДИНСТВЕНО В ПЪЛНО БЕЗМЪЛВИЕ И В СМИРЕНО ПРОСИТЕЛСТВО ЗА ПРОШКА ОТ АПОСТОЛА!

Да млъкнем!
Да млъкнем всички!
Да спрем да скверним кощунствено Националната ни Икона, която мироточи и през днешния ден на Олтара на Отечеството ни!
Да млъкне Президентът!
Да млъкне Премиерът!
Да млъкнат министрите!
Да млъкне Кметът!
Да млъкнат всички държавни, регионални, общински, длъжностни лица!
Да млъкнат българските посланици!
Да млъкнат непознатите посланици в България!
Да млъкнат ръководителите и съпредседателите на всички политически обединения!
Да млъкнат магистратите!
Да млъкнат публицистите!
Да млъкнат интелектуалците!
Да млъкне на тоя ден целия български народ!
Да млъкне в тоя ден всеки българин, където и да и по света!
19-тий февруарий 2023-та година - Неделя (по православному) на Страшния съд! - Ден за безмълвие.
Да приказва само тишината (исихията) на Българския Патриарх, в която който желае да се заслуша на тоя ден ще чува единствено Левски!
Неговите слова са безконечни и постоянно настоящи. От псевдотълкувания годишни на нарушители по отношение на Род и Родина, възползващи се от сякаш формален протокол за свои кратковременни PR-(д)ефекти - Нарéдата на Апостола - тя е отредила, тегне повече и от поличба!
" Дела трябват, а не думи! "

Васил Левски
Българи,

Шапки - долу! 

На колене! 

Чела - в земята!
Апостоле, елементарни!

Призив на Áгора БЪЛГАРИЯ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР