За климатичната политикаПоделят си ресора на ТимермансЕвропейският парламент одобри днес

...
За климатичната политикаПоделят си ресора на ТимермансЕвропейският парламент одобри днес
Коментари Харесай

ЕП одобри двама нови еврокомисари

За климатичната политика
Поделят си ресора на Тимерманс

Европейският парламент утвърди през днешния ден двама нови еврокомисари от региона на климата - Вопке Хукстра от Нидерландия и Марош Шефчович от Словакия, съобщи Ройтерс.

Хукстра е новият еврокомисар по дейностите в региона на климата, откакто кандидатурата му събра 279 гласа “за ”. Против гласоподаваха 173-ма евродепутати, а 33-ма се въздържаха.

На същото днешно съвещание Европарламентът утвърди заместник-председателя на Европейската комисия по междуинституционалните връзки Марош Шефчович за изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия за Европейския зелен пакт. Кандидатурата му бе доказана с 322 гласа “за ” против 158 гласа “против ”, а 37 евродепутати се въздържаха, уточни в известие на пресслужбата на Европейския парламент.

Гласуванията и двамата еврокомисари бяха секрети.

По-рано тази седмица двамата претенденти бяха препитани от комисията по околна среда на Европейския парламент. За да бъдат дефинитивно утвърдени за новите длъжности, би трябвало да получат зелена светлина и от Съвета на Европейски Съюз - официална процедура, която се чака да мине безпроблемно.

Хукстра и Шефчович си поделят ресорите на нидерландеца Франс Тимерманс, който бе изпълнителен зам.-председател на Еврокомисията, отговарящ за климата и Зеления пакт, който се отдръпна, с цел да се занимава с политика в родината си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР