Истински екшън във Франция с избягал затворник се развива и

...
Истински екшън във Франция с избягал затворник се развива и
Коментари Харесай

Кой е затворникът, избягал след екшън с убити и ранени

Истински екшън във Франция с избягал пандизчия се развива и в този час, обстановката наблюдават и международните медии.

Двама надзиратели са убити, а трима - тежко ранени, откакто въоръжени мъже нападнаха микробус, в който е бил транспортиран пандизчията. Той и помощниците му са съумели да избягат. В региона на Руан, където беше осъществена офанзивата, е в ход огромна акция по издирването на пандизчията и въоръжената група.

Беше като филм - думи на очевидец, снимал с телефона си тежкия случай. Около 9 сутринта на пункт за заплащане на пътни такси край Инкарвил, Нормандия, двама маскирани мъже атакуват затворнически микробус. Джипът им се врязва в него, а мъжете откриват пукотевица с пушки. При плануваната засада е изведен пандизчия, който е бил превозен от съда към Руан, където е излежавал присъдата си.

Идентифициран е като Мохамед Амра, роден през 1994 година. Обвинен в обир и похищение, приключило със гибел. Според френските управляващи той е и дилър на опиати, с прякор " Мухата ". В ход е огромна интервенция по издирването на Амра и помагачите му. Министърът на правораздаването посети пандиза край Руан.

" Администрацията на пандиза, с чийто личен състав преди малко се срещнах, с цел да схвана какво се случва, е в печал. Страната ни е в печал. Последните смъртни случаи в нашата затворническа администрация са от 1992 година Скоро ще пътувам до Каен, с цел да се срещна със фамилиите на починалите ", сподели Ерик Дюпон-Морети, министър на правораздаването.

Френският парламент уважи с минута безмълвие паметта на починалите. Премиерът Габриел Атал беше безапелационен, че причинителите ще бъдат открити и подведени под отговорностaq, написа Българска национална телевизия.

" Ще бъде направено всичко допустимо, с цел да бъдат открити причинителите на това ужасяващо закононарушение. Задействан е специфичният проект, очакван за сходни случаи. Няма да пожалим никакви старания, те ще бъдат открити, и убеждавам ви - ще си платят! Дължим го на жертвите. Дължим го на всички заети в системата на пандизите. Дължим го на френския народ ", съобщи Атал.
Дръзката офанзива е осъществена на фона на възходящото принуждение в Европа, обвързвано с разпространяването на опиати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР