Ханс фон дер Брели, Euronews: Членката на ЕС Естония се

...
Ханс фон дер Брели, Euronews: Членката на ЕС Естония се
Коментари Харесай

Изправена пред руската заплаха, Естония тренира армия и доброволци

Ханс фон дер Брели, Euronews: Членката на Европейски Съюз Естония се усеща застрашена от Русия. Тази година дребната страна от НАТО ще влага над 3 % от своя БВП в защита. Как ще бъдат изразходвани тези пари? И каква ще бъде концепцията за защита? Нека проверим на място, дружно с естонските доброволчески елементи, които се образоват дружно с войските на НАТО.

Учението „ Северна жаба “ има за цел да извлече поучения от войната в Украйна.

Естонски цивилни получават тактическо образование в окопна война с елементи на НАТО.

Естонската лига за защита е основала бойна единица, формирана единствено от дами.

" Естония е дребна страна, нямаме доста поданици. Всеки би трябвало да способства за защитата на страната ни по един или различен метод. Някои се бият на фронтовата линия, в гората, като мен. Други оказват помощ с поддържащи задания и логистика. Всички би трябвало да дадем своя принос ", споделя Реет Саари, пълководец на дамския военен отряд.

Доброволческите милиции и въоръжените сили се образоват да употребяват безпилотни самолети. 

Естония усили разноските за защита до 3.4 % от брутния вътрешен артикул. Средствата ще бъдат употребявани за муниции, противовъздушни системи и противотанкови оръжия.

" За страдание, всички оценки във връзка с развиването на Русия за бъдещето демонстрираха, че народна власт няма да има, а диктатурата ще се задълбочава. Това значи, че Русия е и ще остане най-голямата опасност за НАТО като съюз ", твърди Хано Певкур – министър на защитата на Естония.

Гласове от Украйна предизвестяват, че балтийските страни може да са идващите в листата на Путин. Но участието в НАТО включва гаранция за сигурност: „ един за всички, всички за един “.

Териториалната защита на Естония подсигурява бърз отговор на правилото „ всеки шубрак дава отговор на огъня “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР