Момиченце, родено с тегло под половин килограм през ноември, се

...
Момиченце, родено с тегло под половин килограм през ноември, се
Коментари Харесай

След половин година в болница: Изписаха бебе, родено под 500 грама

М омиченце, родено с тегло под половин кг през ноември, се прибра вкъщи с родителите си, откакто прекара първите шест месеца от живота си в болница в Чикаго, Съединени американски щати, заяви АП. 

Найла Брук Хейууд беше изпратена тържествено от личния състав на болница " Силвър крос " в Ню Ленъкс, Илинойс, в понеделник.  

Найла беше родена на 17 ноември в 22-рата седмица от бременността на майка й Накия, която е била диагностицирана с прееклампсия.

Теглото на момиченцето е било 482 година При раждането си Найла е била с дължина 28 см. 

Тя е изписана с тегло 4536 г и с дължина 53 см.  Благодарна съм, че тя е измежду нас и е здрава, сподели майката на детето Накия Хейууд. 

Дробовете на Найла са били недоразвити при раждането. Екип от 15 души се е борил за бебето през първите минути и дни от живота му. При изписването то е изпратено вкъщи с О2. Найла би трябвало да бъде преглеждана постоянно, с цел да се следи за бъдещи затруднения, които могат да зародят при толкоз прибързано раждане.

Все по-голям брой бебета получават животоспасяващо лекуване и оцеляват.

Проучване, оповестено в списанието на Американската педиатрична асоциация през 2022 година, преглежда 11 000 сходни случая. 30 % от бебетата, родени в 22-рата седмица, 56 % от родените в 23-тата седмица и 71 %, родени в 24-тата седмица, са били изписани и изпратени вкъщи след здравно наблюдаване. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР