Съществуването на изкуствения интелект вече е нещо, с което хората

...
Съществуването на изкуствения интелект вече е нещо, с което хората
Коментари Харесай

3D карта на мозъчните връзки разкрива тайните на съзнанието ни

Съществуването на изкуствения разсъдък към този момент е нещо, с което хората сме длъжни да се съобразяваме. Но също по този начин и да се научим да го употребяваме в наша изгода .

Един от методите, по които това към този момент се случва, е голямата помощ при обработката на огромни количества данни. Конкретен образец дават откриватели от Харвард и Гугъл, които са основали посредством AI неповторим аспект на човешкия мозък посредством съчетание на разнообразни мозъчни изображения.
               

 

Изображението демонстрира съвсем всяка клетка и всички нейни връзки в напълно дребен размер мозъчна човешка тъкан, огромна колкото половин оризово зърно .
 Мозъчни връзки
И в случай че към момента се съмнявате какви големи благоприятни условия имаме хората посредством него, основателите прецизират, че за обработката на триизмерната визуализация са били нужни.. 1,4 петабайта (1,4 милиона гигабайта) дисково пространство.

Използваното в проучването парче тъкан е от предния темпорален лоб на жена, страдаща от епилепсия , което е трябвало да бъде отстранено.



А получената информация от него умерено би могло да даде началото на едно по-ясно и положително схващане на другите неврологични разстройства и най-много отговор на фундаменталния въпрос по какъв начин тъкмо работят мозъците ни.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР