Държавите членки на Европейския съюз дадоха окончателната си подкрепа за

...
Държавите членки на Европейския съюз дадоха окончателната си подкрепа за
Коментари Харесай

Одобриха окончателно Пакта за миграцията и убежището

Държавите членки на Европейския съюз дадоха окончателната си поддръжка за промяната в миграционната политика. Въпреки съпротивата на Полша и Унгария, наредбите на Пакта за миграция и леговище бяха признати с квалифицирано болшинство. Най-иновативният миг е „ механизъм за взаимност “, целящ преразпределение на лицата, търсещи леговище, които са пристигнали нелегално по море или по суша на територията на Европейски Съюз. Всяка година Европейската комисия ще основава „ взаимен запас “ с най-малко 30 000 души за пренасяне. Държавите членки следва да одобряват търсещите леговище от членовете на фронтовата линия или да заменят всяко пренасяне с финансова помощ в размер на 20 000 евро. 

 
При сегашната система всички държави-членки са задължени да дават някаква форма на взаимност. Рискът е да се окажем в обстановка, доста сходна на тази, която виждаме през днешния ден. През последните години, когато тези страни членки, под по този начин наречения миграционен напън, не са били в положение да се възползват от взаимност от други държави-членки 
Елена Хан, специалист по миграция в Центъра за европейска политика

Възможен риск се отнася до използването на новите закони, защото полското и унгарското държавно управление към този момент сложиха под въпрос използването им в своите страни: те не желаят да реалокират мигранти, нито да заплащат за това.

Но по този въпрос европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансо н беше доста ясна в изявление за Euronews след утвърждението на пакта в Народното събрание. 
Ако някоя страна членка не успее да приложи новото законодателство, Комисията ще предприеме следващи дейности.
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи 

Регламентите публично ще влязат в действие скоро, само че множеството от тях ще се прилагат след две години, от 2026 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР