За четвърта поредна година Noble Graphics спечели наградата Най-ефективна агенция

...
За четвърта поредна година Noble Graphics спечели наградата Най-ефективна агенция
Коментари Харесай

Иска ни се пазарът повече да прегръща смелите идеи

За четвърта поредна година Noble Graphics завоюва премията " Най-ефективна организация на годината " в състезанието Той цели да отличи рекламните акции, постигнали обилни бизнес резултати и е един от значимите измерители за работата на главните играчи на пазара. Това е общо седмо отличие за Noble Graphics от основаването на състезанието.

Тази година бяха отличени акции за рекламодатели, с които организацията работи дълготрайно. Сред тях са Carlsberg, с които си партнират от 20 години, " Кауфланд " от седем години и Vivacom, с които работят втора година. Банка ДСК, които са в портфолиото на Noble Graphics от 12 години, взеха другата огромна премия от " Effie България " за " Най-ефективен рекламодател на годината ".

Разговаряме с трима от основните за организацията експерти - Желез Атанасов, шеф " Стратегическо обмисляне ", Самуил Петков, New Business Director и Пенко Котов, креативен шеф. Те описват за тактиката на Noble Graphics да развива креативния си бизнес, провокациите пред промишлеността и обичаните им акции на съперници организации. Всеки от тях има друго мнение за това кое е главното качество, което би трябвало да имат претендентите за работа при тях. Изглежда, най-възрастният и най-младият чиновник в организацията покриват всичките, както и още над 30 души от екипа им. В блиц изявление с графичния дизайнер Мира Найденова и предпечатния експерт Борил Гуринов те описват за това какво ги вълнува в рекламния бизнес.

Директорът PR и връзки в Банка ДСК Гергана Бендурска пък споделя за дълготрайното партньорство с Noble Graphics и плановете, които на пръв взор наподобяват рискови, само че се трансформират в смели и работещи решения.
Реклама Какви са изгодите и минусите на дълготрайните партньорства с клиенти?
Самуил Петков: Нашата работа е обвързана с това по какъв начин менажираме упованията на крайните консуматори на нашите клиенти, само че и упованията на нашите клиенти. Когато работим дълготрайно, ние съумяваме да влезем по-дълбоко в бизнеса и в мисленето им като хора и екип. Колкото повече работим дружно, толкоз по-близки ставаме и разбираме повече взимането на решения в компанията. Това ни носи добавена стойност да сътворяваме по-качествена и ефикасна работа за обществото и пазара.

Когато работим в сложна среда, било то финансово за клиентите ни или чисто стопански, това от време на време води до изострени моменти. Но пък в тези моменти са се раждали едни от най-силните ни акции. Поради основаната ни непосредственост и доверие съумяваме да прекосяваме по-добре през компликациите.
Вярвате ли в модела за привличане на клиент без конкурс?
С.П.: В последните години доста рядко се включваме в състезания. Включваме се единствено в случай че клиентът няма по какъв начин да избегне тази оперативна рамка, а на нас доста ни харесва и желаеме да го спечелим. Когато би трябвало да правиш тактика, би трябвало да навлезеш доста по-задълбочено, в сравнение с един конкурс разрешава.
Четири години поред получавате оценката " Най-ефективна организация на годината ". Каква е идната ви цел?
Желез Атанасов: Краткосрочната ни цел е да потвърдим успеваемостта си и на Effie Europe. Миналата година спечелихме първа сребърна премия за България с акция за " Пиринско ". Искаме да продължим това и да постановяваме България като пазар, който може да ражда ефикасни акции и да печели и на този фестивал.
Реклама
С.П.: Моя персонална цел е да задържим това неизменност и да запазим високо равнище на криейтива и на крайния артикул.
А защо мечтаете?
Пенко Котов: Мечтаем за премия от фестивала Cannes Lions. Ефективността на криейтива да се потвърди на огромните интернационалните изобретателни фестивали.
Коя българска акция на друга организация през последната година ви е впечатлила и бихте й дали премия?
Ж.А.: Работата на Fashion Days и организацията им Human е един от доста положителните образци в българската реклама през последните години. Преди давахме за образец акциите на Lidl с организацията им Saatchi&Saatchi Sofia, които по-късно бяха продължени и допълнени с акции от guts&brainsDDB.

П.К.: Fashion Days и Human демонстрират по какъв начин работата в дълготраен проект сред организация и клиент води до заварка, повишава се доверието и дава опция за развиване. Това е мощно належащо за добър криейтив.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР