Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще

...
Южна Корея днес огласи, че през следващата финансова година ще
Коментари Харесай

Южна Корея увеличава 8 пъти помощта си за Украйна за 2024 г.

Южна Корея през днешния ден огласи, че през идната финансова година ще даде на Украйна финансова помощ в размер на 520 милиарда вона (394 млн. долара), което е осемкратно нарастване по отношение на тази година, съобщи Ройтерс.

Пакетът от помощи включва 130 милиарда вона за възобновяване, 260 милиарда вона за филантропична помощ и още 130 милиарда вона посредством интернационалните организации, излиза наяве от южнокорейския бюджет за 2024 година

През юли президентът Юн Сук-йол разгласи, че през тази година страната му ще даде " огромни количества военни доставки ", без да дава повече детайлности.

Днес Юн също по този начин разгласи нарастване на формалната южнокорейска помощ за развиване за стратегически области, в това число Азиатско-Тихоокеанския район и Африка, от 1,4 трилиона вона на 2 трилиона вона (1,51 милиарда долара).

Увеличението на помощта за чужбина е част от напъните да се помогне на южнокорейските компании да се развиват в чужбина и да се подсигуряват националните ползи, като да вземем за пример веригите за доставки, и Сеул да поеме отговорност като основен член на международната общественост, заяви министерството на стопанската система и финансите в известието за бюджета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР