Взрив избухна на горящия в Източнокитайско море ирански петролен танкер,

...
Взрив избухна на горящия в Източнокитайско море ирански петролен танкер,
Коментари Харесай

Взрив спря спасителните работи на горящия танкер край Китай


Взрив избухна на горящия в Източнокитайско море ирански петролен танкер, което наложи краткотрайно прекъсване на битката с пожара и избавителните старания, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на китайските управляващи.

Спасителните плавателни съдове се изтеглиха на безвредно разстояние след гърмежа, заяви китайското министерство на превоза.

Танкерът се подпали след конфликт с китайски товарен транспортен съд в събота. Не е ясно каква е била повода за пожара, нито какви вреди е понесъл танкерът.

Вчера беше открито тяло, за което се допуска, че е на моряк от танкера. Останалите 31 членове на екипажа към момента са в неопределеност. Спасителните действия са затруднявани от мощния пожар, неприятното време и слабата видимост. Засилва се безпокойството, че танкерът може да се взриви или да потъне.

Китайските управляващи споделиха, че не са разкрили забележителен петролен разлив от танкера, превозвал 136 000 тона кондензат.

Иранският петролен танкер може да гори цялостен месец, съобщи пред Ройтерс специалист от южнокорейското министерство на океаните и риболова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР