Втори участник от протестите в ИранМаджидреза Ранавард бе екзекутиран, предават

...
Втори участник от протестите в ИранМаджидреза Ранавард бе екзекутиран, предават
Коментари Харесай

Екзекутираха втори участник от протестите в Иран

Втори участник от митингите в ИранМаджидреза Ранавард бе екзекутиран, предават международните организации.

Той бил арестуван, защото се твърди, ченамушкал смъртоносно двама чиновници за сигурност на 17 ноември в Машхад, а четирима ранил.

По националната телевизия бяха излъчени фрагменти, на коитосе вижда мъж, който преследва различен мъж по улица, застава зад него и го намушква, откакто преследваният пада до паркиран мотоциклет. После нападателят, за който малкия екран твърди, че е Ранавард, бяга от мястото, без да са ясни претекстовете му.

Ранавард е бил наказан от революционния съд в Машхад. Трибунал, мощно критикуванв чужбина, тъй като не позволявана подсъдимите да си избират правосъдни бранители, нито да видят доказателствата, които ги уличават.

Иран екзекутира първия пандизчия, арестуван по време на демонстрациите, в четвъртък. Обикновено изтезанията в Иран се правят посредством обесване.

Активисти предизвестяват, че минимум още дузина протестиращи са получили смъртни присъди на закрити процеси.

От началото на демонстрациите в средата на септември са били убити най-малко 488 души, по данни на ирански правозащитници от групата „ Хюман райтс активистс ин Иран “. Други 18 200 са били арестувани от управляващите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР