24-часови дежурства с цел предотвратяване изхвърлянето и паленето на отпадъци

...
24-часови дежурства с цел предотвратяване изхвърлянето и паленето на отпадъци
Коментари Харесай

Община Пловдив започва 24-часови проверки срещу незаконното палене на отпадъци

24-часови наряди за попречване изхвърлянето и паленето на боклуци стартират в Пловдив.

Изготвен е график за„ най-горещите “ точки, където се следи най-голямо скупчване на отпадъци – ул. “Крайна “ в кв. „ Столипиново “, до КАТ, под моста на „ Ален Мак “ икрай някогашната Окръжна болница. Превантивните ограничения включват и ограничение на придвижването по тези места на транспортни средства, които нормално придвижват боклуци “, съобщизам.-кметътпо екология Иван Стоянов.

Дежурствата ще се правят от чиновници на Оперативна програма „ Общинска защита ”, „ Общинска полиция “, Пловдивския общински институти Оперативна програма „ Чистота “.

От общината приканват жителите да употребяват площадката за безплатно предаване на разделно събрани боклуци, както и на едрогабаритни такива, която се намира на ул. „ Даме Груев “ № 64А. За облекчение на пловдивчани, излезли от приложимост обемни движимости могат да бъдат изнесени и край контейнерите директно преди да мине профилираната техника – рано заран или късно предходната вечер, и да се слагат по този начин, че да не затрудняват придвижването на пешеходците и транспортните средства.

Директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов показа статистика, която демонстрира, че през миналата година по нерегламентираните сметища е имало над 350 пожара, което е приблизително по 1 пожар дневно.

Стана ясно още, че за нарушавания ще се следи и посредством видеонаблюдение, което ще бъде ситуирано най-много в регионите „ Източен “ и „ Северен “, а доброволчески екипи ще вършат инспекции по самите квартали и ще алармират за нередности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР