На 22 юни, Тюленово привлече внимание с фламенко фестивал и

...
На 22 юни, Тюленово привлече внимание с фламенко фестивал и
Коментари Харесай

Андалусийски ритми и испанска мода – Тюленово блести с фламенко фестивал и „Spanish Night“

На 22 юни, Тюленово притегли внимание с фламенко фестивал и ритми от Андалусия. На площад „ Морски “ в селото бе маркирано сполучливото съдействие сред България и кралство Испания. Събитието бе част от план на Община Шабла и Be Great Services, най-големия испански туроператор на българския пазар, който се реализира по програмата за разпространение на дестинация България от Министерството на туризма и Черноморските общини, въведена от някогашния министър на туризма Зарица Динкова, която бе и почетен посетител на събитието.

Кметът на общината, Мариян Жечев, приветства присъстващите, описа за самодейността и пожела приятни мигове на всички на морския бряг на Тюленово. Мартина Кронлунд, притежател и шеф на Be Great Services, акцентира капацитета на българския туризъм и възходящия интерес на испанците към България.

Площадът в Тюленово се трансформира в сцена на стилното ревю на дизайнерката Агата Руис де ла Прада, а модели на Alia Models дефилираха под звуците на испанска музика. Ученици от Четвърта езикова гимназия във Варна извършиха фламенко танци и обичайни испански песни. Гостите на събитието съумяха да опитат най-хубавия хамон за 2024 година, показан от международния представител на иберийския деликатес – Флоренсио Санчидриан.

Събитието приключи с музика и обичайната испанска паеля, приготвена от началник готвач Симо Саез, прочут със своя опит в ресторант с Мишлен звезда.

Фламенко фестивалът и „ Spanish Night “ сложиха основите на ново партньорство сред Испания и Шабла, съчетавайки локалното гостолюбие с испанската просвета и кулинария.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР