Всяка минута на неизправност струва скъпо на бизнесаВъвеждайки технология за

...
Всяка минута на неизправност струва скъпо на бизнесаВъвеждайки технология за
Коментари Харесай

Мониторингът на мрежата предотвратява загуби – ето как

Всяка минута на нередовност коства скъпо на бизнеса

„ Въвеждайки технология за следене в действително време на мрежовата среда, фирмите могат да бъдат сигурни, че когато се появи проблем, те ще го разпознават и разрешат бързо ” – Симеон Стойчев (снимка: Progress)

от Симеон Стойчев , вицепрезидент „ ИТ инфраструктура и интервенции ”, Progress

Всяка една модерна компания, без значение от промишлеността , в която работи, или мащаба си, зависи от голям брой приложения и системи, с цел да действа обикновено. Представете си за миг какво може да се случи , в случай че в една огромна болница прекъсне достъпът на лекарите към системите с пациентска информация. Последиците ще са осезаеми.

Всяка минута на нередовност, било то планувана или не, коства скъпо на бизнеса. Да не приказваме и за самите клиенти, които постоянно разчитат на непрекъсваемост на услугите. Според скорошно, над 60% от случаите на нередовност водят до общи загуби на стойност 100 000 $.

Крайните устройства и отбраната на средата крият своите опасности, само че доста компании към момента не осъзнават, че има и други фактори отвън стандартните закани, които фрапантно повлияват на сигурността на техните мрежи. За да се подсигурява сигурността и ефикасното ръководство на мрежовите запаси, е наложително да имаме цялостна видимост върху всички устройства и връзки в мрежата. Това освен оказва помощ в следенето и ръководството на дадена услуга или приложение, само че също по този начин обезпечава и чудесно потребителско прекарване.

Предотвратяване на проблеми в действително време

Много компании подценяват работата и положението на обещано приложение, откакто един път е било пуснато в деяние. Проблемите нормално се разпознават от крайните консуматори, които рапортуват за тях. В сходни случаи откриването на първоизточника на казуса изисква време, което не всеки път е налично, а всяка минута на нередовност може да докара до спомагателни затруднения.

Мониторингът на положението на мрежата взема решение този проблем. Чрез него ИТ екипите могат елементарно да проследят отклоненията в работата на обещано приложение и да реагират в точния момент както във връзка с мрежата, по този начин и на самото приложение. Ако казусът е обвързван с приложението, ИТ екипите ще получат изчерпателна информация, която ще им помогне да се оправят със обстановката – като да вземем за пример време за отговор, време за транспорт на данни в мрежата, брой транзакции, брой дейни консуматори едновременно и други

Въпреки че мрежовият мониторинг може да обхване всевъзможни по мащаб или активност приложения и системи, не всички има потребност да бъдат непрестанно следени. За да се избегне затрупването с непотребна информация, е значимо да се наблюдават основни за ежедневната активност на бизнеса приложения. Освен това, данните също би трябвало да бъдат интегрирани в цялостната ИТ екосистема за мониторинг, ръководство и наблюдаване, защото всички тези аспекти са основни за сигурността и оперативната успеваемост на бизнеса.

Ползите се виждат най-добре в спешни обстановки

Да вземем за образец едно мобилно банково приложение, което се употребява всекидневно от хиляди консуматори за осъществяване на парични преводи, заплащане на битови сметки или инспекция на наличностите по сметките. Изведнъж то стопира да работи, а недоволствата от недоволни клиенти валят по всички информационни канали. В сходна обстановка доста ИТ отдели биха почнали да търсят аргументите, основани на догатки, които не е несъмнено дали ще дадат резултат. При съществуването на мрежов мониторинг по време на рецесия, ИТ екипите могат да съберат на едно място данни за времето за реакция и забавянията в другите процеси, да сортират информацията от най-дългото към най-краткото време и по този начин бързо да разпознават къде се намира казусът и да се заемат с решаването му.

Според, от 2020 година насам 76% от потребителите споделят, че условията им към онлайн услугите са се повишили, а 68% споделят, че е неуважително към крайния клиент марките да дават недобро цифрово прекарване. Когато си поръчате храна онлайн, очаквате тя да бъде доставена в границите на един час. Когато си повикате такси от мобилно приложение, очаквате колата да дойде до минути на заложената локация. Дори при пускане на обещано приложение, потребителите чакат това да се случи незабавно. Ако тези упования се разминат по каквато и да е причина, това може да докара до загуба на клиенти, утежняване на репутацията на компанията и загуба на доходи.

Въвеждайки технология за следене в действително време на мрежовата среда, фирмите могат да бъдат сигурни, че когато се появи проблем, те могат бързо да го разпознават и разрешат. Това ще им помогне да се предпазят от по-сериозни последици и разочаровани крайни консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР