Нека не забравяме и значението на културата в нашето ежедневие.

...
Нека не забравяме и значението на културата в нашето ежедневие.
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Нека не забравяме и значението на културата в нашето ежедневие

„ Нека не забравяме и смисъла на културата в нашето всекидневие. Тя е мостът, който ни свързва с нашето минало и ни води към бъдещето. Книгите, музиката, изкуството,  всички те са неотменна част от нашия живот и ни обогатяват духовно. Днес, когато светът се трансформира толкоз бързо, ние би трябвало да помним корените си и да се грижим за нашата културна и просветителна традиция. Нека се учим и развиваме, да бъдем отворени към новите познания и технологии, само че и да пазим нашето завещание “. Това сподели столичния кмет Васил Терзиев, във връзка Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност. 

Той се включи в тържественото шествие до Народната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.

„ Днес се събираме, с цел да отпразнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи празници в нашия календар, Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Този ден е отдаден на великото дело на светите братя Кирил и Методий, които ни подариха с писменост и книжовност, поставяйки основите на нашата еднаквост и културно завещание “, добави Терзиев.

Васил Терзиев: Нека не забравяме и смисъла на културата в нашето всекидневие 24.05.24 15:26 Моторист почина след тежка злополука с товарен камион, Проходът на Републиката е затворен 24.05.24 15:05 Politico: Байдън има намерение да разгласи Кения за главен съдружник отвън НАТО 24.05.24 14:59 Безпрецедентна безочливост: Общински доктор си дава 20 000 лв. заплата 24.05.24 14:51 Експерти показаха 5 типа месо, които е по-добре да не купувате в супермаркета 24.05.24 14:42

Кметът прикани още, да не забравяме смисъла на културата в нашето всекидневие, както и да се стремим да почитаме нашето завещание. Освен това, той прикани да отдаваме респект на нашите учители, пазители на знанието и просветата.

„ Те са тези, които с труд и безрезервност ни водят по пътя на знанието, отваряйки ни вратите към един свят на неограничени благоприятни условия. Благодарение на тях, нашите деца порастват освен като образовани персони, само че и като виновни и мислещи жители “, сподели още в тържественото си слово Васил Терзиев.

Той насочи и особено послание към децата, като ги посъветва да обичат книгите, да четат и в никакъв случай да не стопират да търсят знанието.

SafeNews напомня, че честваме 24 май – Ден на българската книжовност и просвета. На този ден в България се отбелязва националния празник на просветата, културата и основаването на глаголицата от Кирил и Методий, известни още и като Солунските братя.

През 855 година Кирил и Методий основали глаголицата във византийския манастир Полихрон в региона Витиния в Мала Азия и там превели свещени книги.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР