Най-голямата търсачка Google отскоро има нова функция - AI Overview

...
Най-голямата търсачка Google отскоро има нова функция - AI Overview
Коментари Харесай

Залепете сиренето на пицата с лепило, съветва AI на Google

Най-голямата търсачка Гугъл неотдавна има нова функционалност - AI Overview (ИИ Обзор) - която прави агрегация на резултати на търсенето от изкуствен интелект. За жал те постоянно са глупави, неточни или напряко рискови.

Популярен в обществените мрежи резултат стана търсене на консуматор, който е попитал - " Как да направя по този начин, че сиренето да не се отлепя от пицата " - чест проблем при готвенето на известното италианско ядене.

AI Overview на Гугъл дава няколко съвета, един от които е " смесете малко количество нетоксично лепило в соса, което ще го направи по-леплив ". 

Дори нетоксичното лепило обаче е изцяло способно да запуши рисково чревния тракт на всеки.

Налице са и по-опасни отговори - на въпрос по какъв начин да почисти миялната си машина, различен консуматор получава рецепта за иприт, прочут още като горчичен газ, бойно отровно вещество, употребено за пръв път в Първата международна война.

Както към този момент и се чака, новият инструмент на Гугъл без никакви угризения краде отговори от всевъзможни уеб сайтове - като от време на време, когато предлага предписания за действителни ястия, прибавя най-после " обичаното на детето ми " - като по този начин се издава, че е откраднало рецептата от блога на родител.

Според Гугъл обаче AI Overview е от изгода на дребните уеб сайтове, защото извлича тяхното наличие в резултатите и по този начин те доближават до повече търсещи.

" С AI Overview хората посещават по-голямо многообразие от уеб страници за помощ при по-сложни въпроси. Виждаме, че линковете, включени в AI Overview, получават повече кликове, в сравнение с в случай че страницата се беше появила като обичаен уеб листинг за това запитванe ", пишат от Gogle.

Гугъл включва разяснението " генеративният AI е пробен " под резултатите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР