Незаконна търговия с лекарства се извършва в интернет. Сайт продава

...
Незаконна търговия с лекарства се извършва в интернет. Сайт продава
Коментари Харесай

ИАЛ дава сайт на ГДБОП за опасна и незаконна търговия с лекарства

Незаконна търговия с медикаменти се прави в интернет. Сайт продава медикаменти от Турция, които не са позволени за продажба у нас. Това са лекарства за диабет, високо кръвно и други болести, за които се изисква рецепта, откри следствие на . Агенцията по медикаментите откри, че сайтът работи отвън закона и ще алармира отдела за киберпрестъпления в ГДБОП,.

Сайтът твърди, че има позволение за продажба на медикаменти без лекарско наставление в интернет от 2015 година. Проверка на Агенцията по медикаментите сподели друго.

" ИАЛ не е записала подобен уебсайт. Тоест той прави нелегално търговия и информацията, която се съдържа на него не може да бъде одобрявана за достоверна от жителите ", сподели шефът на ИАЛ магистър-фармацевт Богдан Кирилов.

Опаковките на медикаментите, които предлага уеб сайтът, са на непознат език.

" Тоест неразрешени за приложимост в страната. Цялата информация още веднъж ще бъде изпратена на съответните структури в Министерство на вътрешните работи ", съобщи шефът на ИАЛ.

Покупката на медикаменти по лекарско наставление без рецепта е рискова споделят лекарите.

" Има основни опасности в случай че се одобряват медикаменти, които не са подобаващи за съответния пациент или са противопоказани даже за неговите съпътстващи заболявания. Лекарствата за кръвно не са безобидни. Всяка група лекарства са за лекуване на кръвно налягане и имат своите странични резултати и противопоказания, които в случай че пациентът не е осведомен с тях и приема може да докара до затруднения ", уточни доктор Стоян Стефанов, кардиолог УМБАЛ " Сухопътни войски Екатерина ".

Още по-опасна е поръчката на медикаменти с неразбираем генезис, каквито предлага уеб сайтът.

" За тях няма гаранция за качество и ефикасността и сигурността на лекарствените артикули. Няма информация по какъв начин са създадени и дали се съхраняват надлежно изискванията за запазване на всеки обособен артикул. Така, че жителите не би трябвало да закупуват никога лекарствени артикули от подобен вид противозаконни уеб сайтове ", сподели шефът на ИАЛ.

Сайтът твърди, че е благосъстоятелност на компания със седалище в Стара Загора. Името й се разграничава с една писмен знак от действително съществуваща компания. От там обявиха, че не се занимават с електронна търговия на медикаменти и нямат връзки със уеб страницата. А от Агенцията по медикаментите изясняват, че онлайн можем да си купим единствено медикаменти без рецепта, а уеб сайтът наложително би трябвало да има физическа аптека или дрогерия и общоевропейско лого, което потвърждава, че е законен.

" Всички уеб сайтове, които получават позволение за търговия би трябвало да съдържат лого. То препраща към регистрите на ИАЛ ", съобщи магистър -фармацевтът Богдан Кирилов.

В регистрите може да се види дали търговецът има позволение. От началото на годината в Агенцията по медикаментите е подаден и сигнал за различен уебсайт, който търгува нелегално с лекарства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР