Всеки стопанин, който е обикнал своето малко вълнисто папагалче в

...
Всеки стопанин, който е обикнал своето малко вълнисто папагалче в
Коментари Харесай

Грижа за малки вълнисти папагалчета

Всеки собственик, който е обикнал своето малко вълнисто папагалче в избран миг взема решение да премине към развъждането му. Подтикването на двойката папагалчета към отглеждане на поколение би трябвало да бъде добре осмислено решение, тъй като при отглеждане цифрата на птичките внезапно нараства стремглаво и те изискват грижи и внимание.

Самото отглеждане би трябвало да се предприеме при навършване на 1 година от птиците, въпреки че те съзряват по-рано. Отглеждането на крепко поколение бебета вълнисти папагалчета обаче е във опциите на добре завършени здрави птици.

Каква е ролята на стопанина в самия развой на размножаване и грижата за дребните бебета-вълнисти папагалчета?

Подготовката на гнездото, където ще се излюпят дребните папагалчета е грижа на стопанина, който би трябвало да обезпечи люпилнята, да я приготви, посипвайки дъното със ситни дървесни стърготини и да я сложи в най-спокойното място в кафеза на птиците.

В приготвената люпилня след снасяне на 4-12 яйца от женската и мътенето им в продължение на 18 дни се излюпват дребните вълнисти папагалчета. Те са слепи и без оперение. Нужни са единствено към 35 дни, с цел да се трансфорат в независими млади птици.

През този малко повече от месец, изключително значима е многообразната, пълноценна и в задоволителни количества храна, която дребните бебета одобряват в полусдъвкан тип от своите родители. Прясната вода би трябвало да участва непрестанно наоколо и да бъде на стайна температура. Нарастващият организъм на пилетата се нуждае от доста вода.

След 16 или 17 дни дребните, които порастват изумително бързо, към този момент тежат към 30 грама, колкото е тежестта на стара птица.

На 6 или 7 дни те проглеждат, а на 11 или 12 дни имат и изцяло развито оперение. След 5 седмици към този момент са подготвени да водят независим живот.

Важна част от грижите за новородените е поддържане на прецизна хигиена в кафеза по време на мътенето и първичните грижи за безпомощните папагалчета. След като мътенето приключи, клетката би трябвало да се почисти усърдно с топла вода.

Когато стартират да се хранят вълнистите папагалчета сами, дребните бебета би трябвало да се отделят и да се гледат в обособена клетка. Те са към този момент изцяло независими човеци.

Ако и вие мечтаете да сте собственик на такива красиви папагали, вижте тези разгласи и цени за вълнисти папагалчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР