Американските законодатели се опитват да убедят грузинското правителство да не

...
Американските законодатели се опитват да убедят грузинското правителство да не
Коментари Харесай

САЩ наложиха визови ограничения спрямо представители на грузинските власти

Американските законодатели се пробват да убедят грузинското държавно управление да не приема противоречивия " съветски закон ", прочут и като закона за " задграничните сътрудници. Законодателството изисква от медийни и неправителствени организации да се записват като „ преследващи ползите на непозната мощ “, в случай че получават повече от 20 % от финансирането си от чужбина. Този закон, чиято цел според правителството е да насърчи прозрачността на задграничното въздействие, беше признат неотдавна от грузинския парламент. За целта държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи политика на визови ограничавания против грузински публични лица след гласуването в Народното събрание.

 
Междувременно в столицата на Грузия, Тбилиси, не престават демонстрациите в символ на митинг против закона. Граждани, които се опълчват на противоречивия закон за " бистрота на задграничното въздействие ", се събраха на няколко места в града и потеглиха на шествия към Министерството на вътрешните работи.
Елене Цуцкиридзе, Euronews Грузия

Това е част от непрестанен митинг, който се организира всекидневно в продължение на повече от месец. Демонстрациите не са прекъсвали откакто законът беше импортиран още веднъж в грузинския парламент. На дневен ред във Вашингтон са и актове, заплашващи със наказания поради отстъплението на Тбилиси от демокрацията и преразглеждане на връзките сред Съединени американски щати и Грузия. В отговор на предприете мерки управляващата партия " Грузинска фантазия " упрекна Белия дом в прочувствено изнудване. От своя страна грузинският президент Саломе Зурабишвили наложи несъгласие, само че ръководещата партия има задоволително болшинство, за да го преодолее.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР