ЧИХУАХУА, Мексико (AP) — Мигел Лара е роден да бяга.

...
ЧИХУАХУА, Мексико (AP) — Мигел Лара е роден да бяга.
Коментари Харесай

Чрез връзка със своята земя, бегачите на Tarahumara са сред най-обичаните шампиони в Мексико

ЧИХУАХУА, Мексико (AP) — Мигел Лара е роден да бяга. Това е в кръвта му, в историята на неговия народ и е обвързвано със земята, която той назовава „ дом “.

„ Това е, което вършим “, сподели 34-годишният ултрамаратонец покрай хижата си в Порочи, локална общественост в отдалечените планини Тарахумара в северно Мексико.

„ Тараумара значи „ лекокракият “, сподели Лара. „ Много преди маратоните да съществуват, хората от Тарахумара към този момент бягаха. “

Дълбоко в планинската верига, по продължение на мексиканските щати Чихуахуа, Дуранго и Сонора, живеят към 56 000 коренни поданици. Въпреки че са известни най-вече като Тарахумари, те се разпознават като Рарамурис.

Липсвайки транспортни средства, павирани пътища и съществени услуги като клиники и телефонни линии, общностите привикнаха да бягат, с цел да се оправят с дълги дистанции, дефицит и изолираност.

„ Когато се оженихме, ходехме до Урике (на 24 благи или 39 километра), с цел да вземем храна “, сподели Марибел Естрада, брачната половинка и майка на Лара на т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР