Жителите на японската префектура Тотори са свидетели на удивителен и

...
Жителите на японската префектура Тотори са свидетели на удивителен и
Коментари Харесай

Мистериозни светлини стряскат над Японско море

Жителите на японската префектура Тотори са очевидци на изумителен и тайнствен феномен, който озадачава мнозина. Странни отвесни стълбове от светлина се появяват в нощното небе високо над океана и гледката озадачава всеки, който ги види. Разбира се, това е и мотив за разгорещени полемики в обществените медии с главен въпрос - приготвят ли се извънземни за навлизане на Земята или става въпрос за секрети военни проби.

Снимки и видеоклипове онлайн демонстрират невероятна панорама: ярки лъчи светлина висят сред небето и земята, като че ли нещо или някой се спуска от небесата. Този тайнствен феномен притегля вниманието на хора от цялостен ​​свят и всички се чудят какво в действителност се крие зад тези мистериозни стълбове светлина.

Оказва се обаче, че това събитие има доста по-земно и разумно пояснение, обвързвано с естествените атмосферни условия и човешката активност. Местните даже са му дали име - ​​Исариби Кочу. Случва се при доста характерни атмосферни условия, когато ледени кристали, формирани на огромна надморска височина, взаимодействат с източници на ярка светлина. В този случай източниците на светлина са фенери, употребявани от риболовците за привличане на риба през нощта. Светлината, отразяваща се от ледените кристали, основава илюзията за отвесни колони, разпростряли се към небето.

Въпреки че това събитие не е извънредно в този район, е доста увлекателно за наблюдаване. Светлинните стълбове, атмосферно оптично събитие, могат да одобряват разнообразни форми и размери, от време на време даже да наподобяват настрана от източника на светлина. Да се види Исариби Кочу е същински триумф за фотографи и фенове на природата, защото тази панорама е по едно и също време мистериозна и красива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР