Все повече азиатски държави започват да отварят границите си за

...
Все повече азиатски държави започват да отварят границите си за
Коментари Харесай

Кога Япония ще отвори границите си за чуждестранните туристи?

Все повече азиатски страни стартират да отварят границите си за задграничните туристи.

Япония, която преди пандемията от COVID-19 беше една от най-популярните дестинации на континента, към този момент остава затворена, само че това скоро може да се промени.

Не всички японци обаче са удовлетворени от този факт, написа CNBC.

Премиерът Фумио Кишида разгласи, че държавното управление обмисля известно облекчение на граничния надзор през юни, само че някои хора в Япония споделят, че е добре ограниченията да останат в действие.

Дори преди пандемията доста от локалните поданици избраха да пътуват в страната, като вътрешният туризъм възлизаше на общо 21.9 трилиона йени (167 милиарда долара) през 2019 година, по данни на Японската организация по туризъм.

Въпреки че понастоящем на японците е позволено да пътуват в чужбина, доста от тях избират да посещават вътрешните дестинации.

В същото време броят на задграничните туристи в Япония е понижен от близо 32 милиона през 2019 година до едвам 250 000 през 2021 година В резултат на това доста от туристическите компании в страната преработиха своите артикули, с цел да дават отговор на локалните ползи, а не толкоз на външните гости.

За японските туристи визитите на огромните градове не са изключително забавни. Те избират прекарвания навън, пешеходни турове измежду природата или почивки в локалните спа центрове.

Причината, заради която някои японци избират границите им да останат затворени, е, че туристическият поток в някои елементи на страната преди пандемията в действителност беше голям. Япония посрещна близо 32 милиона интернационалните гости през 2019 година, а 10 години по-рано броят им беше едвам 6.8 милиона, съгласно Японската туристическа организация.

Бързото повишаване на туристите аргументи редица проблеми, в това число и в остарялата столица Киото, която е една от основните дестинации за задграничните гости. Сега жителите на града настояват, че най-сетне „ тишината се е завърнала “.

Повече от 65% от интервюираните в изследване, извършено от японската медийна група NHK, декларират, че са съгласни с противоепидемичните ограничения, а някои от тях даже считат, че те би трябвало да бъдат засилени.

Чуждестранните гости в Япония евентуално ще се нуждаят от голям брой проби за COVID-19, даже границите да бъдат отворени.

Имайки поради тези публични настроения, както и обстоятелството, че външният туризъм генерира по-малко от 5% за общия БВП на Япония, държавното управление може и да изчака с разхлабването на ограниченията, приоритизирайки други промишлености, считат анализаторите, представени от CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР