ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно

...
ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно
Коментари Харесай

Петкова: ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха искане за извънредно заседание на НС днес за цената на тока

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи събраха подписи и внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден по отношение на цената на тока. Това разгласи на брифинг в Народното събрание националният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

 

Тома Биков изясни, че би трябвало да се завърши с тематиките, поради които бе свикано изключителното съвещание през днешния ден.

" Искаме да приключим през днешния ден с този свободен ден от предизборната акция. Сигурен съм, че от идващото съвещание нямаше никакъв смисъл ", съобщи Биков.

 

" Ние от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и сътрудниците от Движение за права и свободи внесохме в деловодството на Народното събрание искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание, през днешния ден, с цел да можем да създадем чуване на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране и министъра на енергетиката, защото стана ясно на днешното съвещание, че той е в чужбина - на заместник-министъра на енергетиката по тематиката, обвързвана с цената на електрическата сила ", заяви Петкова.

Видяхме, че през днешния ден имаше доста бурни диспути по тази тематика, явно това е въпрос, който вълнува всички, и ние считаме, че той би трябвало да бъде обяснен още в границите на днешния ден, тъй че такова искане ние сме внесли. Мотивът ни е доста явен - да се спре със спекулациите по тази тематика и българските жители да бъдат осведомени за това, което се случва, изясни Петкова.

„ Целта на това наше ексцентрично решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца. Когато взехме решение Народното събрание да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва надзор върху изпълнителната власт, а не да се трансформира залата на Народното събрание в предизборна естрада, която да се употребява недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже отвън това. Искаме да приключим през днешния ден с този свободен ден в предизборната акция. До момента нямаше никакъв смисъл от съвещанието. Сигурен съм, че и от последващо съвещание няма никакъв смисъл, само че го вършим. Надявам се сътрудниците от останалите политически сили да се концентрират към акциите си, да си показват стратегиите, а не да употребяват залата на Народно събрание за някакъв трамплин. Няма да помогне на никого това. Единственото, което ще създадем, е да сринем в допълнение престижа на Народното събрание ”, разясни Тома Биков.

 

По-рано Народното събрание задължи Надзорния съвет на Националния застрахователен институт да осъвремени пенсиите с 11%. Това стана факт на изключително съвещание на Народното събрание, което бе свикано поради появилата се информациия, че парите на пенсионерите ще бъдат увеличени с 10%, а не с 11%.

Решението бе признато със 77 гласа " за " - с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и двама самостоятелни депутати. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не участваха в гласуването, до момента в който от " Възраждане " не участваха в пленарната зала по време на цялото съвещание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР