Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства

...
Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства
Коментари Харесай

Изслушват Цацаров за теча на данни

Временната анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната организация по приходите ще изслуша основния прокурор Сотир Цацаров.

До основаването на краткотрайната анкетна комисия се стигна откакто през юли базите с персонални данни на Национална агенция за приходите бяха пробити от хакери и ЕГН-та, имена и адреси на 5 милиона българи бяха откраднати. За атаката са упрекнати притежателят на " ТАД груп " Иван Тодоров, комерсиалният шеф на компанията Георги Янков и служителя Кристиян Янков. Обвинението против тях е за кибертероризъм.

На Тодоров, който е в ареста, бе повдигнато и обвиняване за проведена незаконна група с користна цел. Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с началник Иван Тодоров.

В края на август Комисията за отбрана на персоналните данни глоби Националната организация по приходите с 5.1 млн. лева. Национална агенция за приходите оспорва наказателното разпореждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР