СподелиРуският президент Владимир Путин, в публикувано днес интервю, казва, че

...
СподелиРуският президент Владимир Путин, в публикувано днес интервю, казва, че
Коментари Харесай

Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна

Сподели
Руският президент Владимир Путин, в оповестено през днешния ден изявление, споделя, че поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявлението, обещано на китайската новинарска организация Синхуа преди визитата на Путин в Китай тази седмица, съветският водач акцентира, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност.

Путин споделя още, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на спора, който трае към този момент повече от две години.

Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора, разясни Владимир Путин.

„ Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия “, е споделил Путин пред Синхуа според текста на изявлението на съветски език, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

„ В Пекин в действителност схващат аргументите за рецесията и световното ѝ геополитическо значение “, сподели още съветският водач.

Допълнителните правила за решение на рецесията, които Си Цзинпин изложи в границите на договарянията си с немския канцлер Олаф Шолц, са реалистични и градивни стъпки, които развиват концепцията, че е належащо манталитетът от Студената война да бъде преодолян, акцентира Путин.

Преди повече от година Пекин разгласява проект от 12 точки, съдържащ общи правила за слагане на завършек на войната в Украйна. Планът беше посрещнат позитивно както от Русия, по този начин и от Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР