Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор

...
Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор
Коментари Харесай

Втори обвиняем за шпионаж в полза на Русия остава в ареста

Военно-апелативният съд остави за непрекъснато в ареста Любомир Медаров, шеф на секретната регистратура в Народно събрание, упрекнат с четирима други в шпионска активност в интерес на непозната страна. По-рано през днешния ден съдът отхвърли да промени в по-лека и мярката на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата. Мерките на упрекнатите в шпионска активност се гледат при закрити врата.

Адвокатът му Васил Василев сподели пред медиите, че неговият клиент няма обвиняване да е предавал на някого нещо. Той съобщи, че за неговия подзащитен е спокоен и не знае за каква държавна загадка той е в ареста. Като изясни, че в случай че няма държавна загадка, няма и шпионска активност. Василев разяснява още, че съдът е удостоверил непрекъснатия арест на Медаров без да каже своите претекстове, което съгласно него е неприемлив от правото акт.

Елин Алексов, началник на военно-апелативна прокуратура, който е и прокурор по две от ограниченията на обвинените, разяснява, че като офицер не се гордее, че други офицери са си предали страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР