След като снощи стана ясно, че руски съд е замразил

...
След като снощи стана ясно, че руски съд е замразил
Коментари Харесай

Русия замрази активи на още две европейски банки

След като нощес стана ясно, че съветски съд е замразил локалните активи на италианската UniCredit, през днешния ден същото се случва и с немските Deutsche Bank и Commerzbank, според правосъдни каузи на обща стойност над 1 милиарда евро, заведени от сдружение на „ Газпром “, написа Investor по информация на Bloomberg.

Арбитражният съд на Санкт Петербург и Ленинград е иззел активи на записаната в Мюнхен UniCredit Bank AG и основаната в Москва UniCredit Bank AO като част от дело от „ РусХимАлианс “, сочат документи до съда с дата 16 май. Дяловете в две основани в Русия компании са замразени, дружно с недвижими парцели и парични средства в банкови сметки.

Съдът също по този начин е замразил скъпи бумаги, притежавани от Deutsche Bank в Русия, както и недвижими парцели и средства по всички нейни банкови сметки, сочат документите. Същото решение е взето и против съветските активи на Commerzbank.

Стойността на замразените активи е 462,7 млн. за UniCredit, 238,6 млн. за Deutsche Bank и 93,7 млн. евро за Commerzbank, демонстрират документите.

„ UniCredit беше осведомена с желае пред съветски съд във връзка със правосъдно дело на „ РусХимАлианс “, към което беше въвлечена AO UC Bank “, заяви банката в имейл в петък. „ Само активи, съответстващи на делото, ще бъдат в обсега на краткотрайната мярка, а не UC AO Bank като цяло. В момента вършим обзор на останалите детайлности “, добави банката.

Deutsche Bank „ ще оцени непосредственото оперативно влияние в Русия “ и се счита за „ изцяло предпазена “, настояват от пресофиса на немската банка. В годишния си доклад банката разкри, че е „ признала хранителни запаси от към 260 млн. евро и подобаващ актив за възобновяване според съглашението за обезщетение “, добавя тя.

Съвместното дружество сред съветския държавен газов колос и по-малкия производител „ Русгаздобича “ заведе правосъдни искове за над 1 милиарда $ против европейски банки, които поддържаха основен план за природен газ, блокиран от глобите против Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР