Военните действия в Украйна и ядрените заплахи покрай тях накараха

...
Военните действия в Украйна и ядрените заплахи покрай тях накараха
Коментари Харесай

Страх от ядрена война. Расте търсенето на подземни бункери

Военните дейности в Украйна и нуклеарните закани около тях накараха доста италианци да проявят интерес към подземните бункери. Произвеждат се във компания в град Мантуа, която сътрудничи на НАТО и на италианските военновъздушни сили.

За по-малко от седмица компанията получила над 30 частни поръчки за подземни бункери от разнообразни краища на Италия. Това показа за медиите притежателят й Джулио Кавикиоли, акцентирайки, че ползата се равнява като към финален модел айфон. Той изясни, че е друго, тъй като бункерът е едно особено оборудване. Преди всичко за него би трябвало позволение от общината.

Монтира се на метър и половина подземен. В взаимозависимост от броя на пребиваващите е от 20 до 100 кв. м повърхност, на цена от 2-3 хиляди евро на квадратен метър. Няма никакъв комфорт, вършат се ресурси от вода, храна, медикаменти, неща от първа нужда, както специфични тоалетни, системи за въздушен продан, устоя на тласъци при детонация.

В бункера може да се преживее до 3 месеца. Смята се, че ползата на италианците се дължи на психозата от вероятни военни последици, само че такива убежища за оцеляване са по опциите на малко на брой.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР