Властите в столицата на провинция Хубей засилиха ограниченията за пътуване

...
Властите в столицата на провинция Хубей засилиха ограниченията за пътуване
Коментари Харесай

Китай затяга режима в провинция заради висока Covid заболеваемост

Властите в столицата на провинция Хубей ускориха рестриктивните мерки за пътешестване в четвъртък, с цел да лимитират разпространяването на ковид, съобщи " Ройтерс ".

Страната регистрира най-големия растеж на ежедневните случаи на COVID-19 от повече от пет месеца. Хубей записва 51 от 52-те локални случая, обявени от Националната здравна комисия в четвъртък.

Тази численост се съпоставя с 20 случая, обявени в провинцията, която заобикаля Пекин, ден по-рано. Властите започнаха всеобщо тестване и не разрешиха събиранията, с цел да понижат разпространяването на ковид.

Общо новите случаи на COVID-19 за целия континентален Китай възлизат на 63, спрямо 32, обявени ден по-рано. Броят на безсимптомните пациенти, които са били инфектирани с вируса на SARS-CoV-2, също се е нараснал до 79 от 64 ден по-рано.
 Китай не пусна екип на СЗО за следствие произхода на ковид
Китай не пусна екип на СЗО за следствие произхода на ковид

Много съм отчаян от тази вест

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 в континентален Китай от експлоадирането за първи път в град Ухан в края на 2019 година в този момент е 87 278, до момента в който броят на починалите остава неизменен на 4634.

Някои учени се тормозят, че имунизациите против COVID-19, които се популяризират сега, може да не са в положение да защитят против този вид заради избрани разновидности, които са следени.

Припомняме, че Китай блокира идването на екип от Световната здравна организация (СЗО) , който има за задача да проверява произхода на пандемията от ковид. Китайските управляващи оповестиха, че визите им не са утвърдени, въпреки че някои членове на групата са на път.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейсус съобщи, че е сюрпризиран и прикани Китай да пусне екипа.
 Китай блокира 11 млн. души до Пекин поради 19 случая на ковид
Китай блокира 11 млн. души до Пекин поради 19 случая на ковид

Експертите на СЗО към момента нямат позволение да влязат в Китай

Миналия месец бе обявено, че следствието ще стартира през януари 2021 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР